Gönderen Konu: Android’li cihazlarda ýsýnma problemi & Sorun giderimi?  (Okunma sayýsý 2270 defa)

ÞEHZADEBEYÝ

• Ziyaretçi
Android’li cihazlarda ýsýnma problemi & Sorun giderimi?
« : 05 Aðustos 2014, Salý - 12:59 »
Android telefonlar neden ýsýnýr?

Günümüz dünyasýnda hýzla yaygýnlaþmakta olan akýllý telefon furyasýný hepimiz fark etmekteyiz. Artýk oturduðumuz yerden internet ve bilgisayar gerektirebilen hemen her iþlemi android iþletim sistemli cihazlarýmýzdan kolayca saðlayabiliyoruz. Artýk android iþletim sistemli telefonlara sahip olmamýzla birlikte mail, oyun ve sosyal aðlarda ihtiyacýmýz olan her þeyi telefonlarýmýzla gidermeye çalýþan bir yapýya sahip olduk. Bundan dolayý android cihazlarda zamanla farklý problemler ortaya çýkmaya baþlamýþtýr.

Özellikle son çýkan uygulamalar ve telefonlarda daha fazla ýsýnma olaylarýnýn görülmesi kullanýcýlarýn keyiflerini kaçýrmaya baþladýðýndan iþletim sistemi ve telefon üreticileri yetkilileri, bu konuda gerekli adýmlarý atmaya baþlamýþlardýr. Telefonlarýn genelinde karþýlaþýlan ve ýsýnmayý tetikleyen en önemli etkenlerin baþýnda hafýzada iþletim sisteminin tuttuðu yer geliyor. 16 GB alaný olan bir telefonda iþletim sisteminin yaklaþýk olarak 8GB gibi bir yer kaplamasý, telefonda aþýrý derecede iþlemci ýsýnmasý ve yavaþlama gibi sorunlarý beraberinde getirmiþtir.

Telefonlarda ýsýnmanýn etkisini artýrdýðý bir diðer konu; yeni nesil iþlemcilerin iþletim sistemi ile uyumlu çalýþamamasýdýr. Yeni nesil telefonlarýn genelinde A-15 iþlemcilerin kullanýldýðý bilinmektedir. Bu iþlemciler, aþýrý kasýlma ve yoðunluk durularýnda ýsý vermeye baþlamakta, bunun sonucunda iþlemcinin ýsýnmasý iþletim sisteminin daha yavaþ çalýþmasýna sebep olmaktadýr.

Android cihazlarda ýsýnma sorunu nasýl giderilir?

- Öncelikle orijinal þarj makinalarýnýn kullanýlmasý iþlemciyi daha az yoracak ve batarya ömrünü uzatarak ýsýnmanýn önüne geçecektir.
- Kalitesiz ve tamamen kapalý telefon kýlýflarýnýn kullanýlmasý, telefonun hava ile olan temasýný azaltacaðýndan ýsýnma sorununa yol açtýðýndan bu malzemelerin kullanýmýnda dikkatli olunmasý      gerekmektedir.
- Telefonlarda senkronizasyonun sürekli açýk olmasý, Wi-Fi alaný içerisinde deðilken bu özelliðin açýk olmasý telefonu yoracak ve ýsýnma sorunlarýný ortaya çýkaracaktýr.
- Güç tasarruf modu, þarj sorunlarý olmadýðý dönemlerde kapalý tutulursa telefondaki ýsýnma sorunu azalacaktýr.
- Telefonlarýnýzda yüklü olan programlarýn güncel versiyonlarýnýn olmasý, þarj sorununu ortadan kaldýrmakta size yardýmcý olacak etkenlerdendir.

NOT: Arkadaþlar Samsung bunun sorun olmayacaðýný açýkladý. Ama 60° ýn ustune çýkmasýn. Marketten program indirip ýsýndýgýnda kontrol edebilirsiniz. Vesselam
Araþtýrýlarak alýntý yapýlmýþtýr.

ÞEHZADEBEYÝ 'nin Mesajlarýný Beðenen 3 Kullanýcý: Wrking62 (17 Kasým 2014, Pazartesi - 15:08), JrGhost (17 Kasým 2014, Pazartesi - 10:39), ahmet96 (05 Aðustos 2014, Salý - 23:50)

Çevrimdýþý benim adým name

• 30.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 97
  • Rep Puaný : 3
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 28 Mesajý Toplam
    32 Kere Beðenildi
  • COC Nick : benim adým name
  • Klaným : KEBABÝSTAN
Ynt: Android’li cihazlarda ýsýnma problemi & Sorun giderimi?
« Yanýtla #1 : 05 Aðustos 2014, Salý - 13:03 »
Yararlý bilgiler, teþekkürler.

Þimdi o sesini bi kes lan, beyin hücrelerimde Nicola Tesla
Yazcam diye boþa sarmýyom esrar, kafa boþ ama yine benim adým masta.

benim adým name 'nin Mesajlarýný Beðenen Kullanýcýlar: (05 Aðustos 2014, Salý - 13:04)

Çevrimdýþý Anýl

• 98.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 1740
  • Rep Puaný : 58
  • Durumum:
  • "so long and thanks for all the fish"
  • 529 Mesajý Toplam
    757 Kere Beðenildi
  • COC Nick : Anýl
« Yanýtla #2 : 05 Aðustos 2014, Salý - 17:32 »
Android i býrakýn , bugün sýcak havada güneþ altýnda oyun oynadým Apple cihazým uygulamalarý kapadý
Linklerin Görülmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap

Ey Türk Gençliði!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Anýl 'nin Mesajlarýný Beðenen 3 Kullanýcý: sametDOGAN (06 Aðustos 2014, Çarþamba - 11:23), benim adým name (06 Aðustos 2014, Çarþamba - 00:25), (05 Aðustos 2014, Salý - 17:34)

Çevrimdýþý JrGhost

• 5.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 12
  • Rep Puaný : 0
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 2 Mesajý Toplam
    2 Kere Beðenildi
  • COC Nick : JrGhost
  • Klaným : Derin Darbe
« Yanýtla #3 : 17 Kasým 2014, Pazartesi - 10:39 »
Teþekkürler iyi bir bilgilendirme oldu saðolasýn

Ne verirsen elinle, O gelir seninle...
#YRUC2JL
Linklerin Görülmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap

JrGhost 'nin Mesajlarýný Beðenen Kullanýcýlar: (17 Kasým 2014, Pazartesi - 12:17)