Gönderen Konu: Clash of Clans Oyuncularý için Uygulama Planý (Adým Adým Güncellenecek)  (Okunma sayýsý 499 defa)

Çevrimdýþý farukkyldzx

• 1.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 1
  • Rep Puaný : 0
  • Clash of Clans
  • COC Nick : strayhn
Selamlar clash TR forumcularý.

Uzun zaman clash of clans oynadým. Bir çok bot kullandým. Oyuna bu kadar yakýnken oyunla deneyimlerimi bir araya getirmek istedim. Öncelikle benim diðer oyuncularýnda oyun içinde en zorlandýðý þeylerden biride köy düzenleri yapmak oluyordu. Uzun zaman önce yunda bunun içinde çok güzel özellik geldi link ile köy düzenlerini kopyabilir hale geldik. Bu linkleri paylaþan siteleri inceledim çoðu kötü ve aktif güncel köy düzenleri yoktu.

Burayý kendim için alan belirledim. Güncel siteleri ve uygulamalarý inceledim. Kollarý sývadým ve baþladým iþin için girmeye. Öncelikle kendime 3 güncel siteyi hedef aldým.

Neler kullandým? Neler yaptým?
Burada meraklananlarý için kullandýðým teknolojileri ve yöntemleri anlatmak istiyorum. Her ne kadar yazýlýmcý olsamda python bilgim yoktu. Daha önceden basit birkaç bir þeyler denemiþtim. Belirlediðim sitelerden gerekli bilgileri çekebilmek için htmli bi þekilde parse etmem gerektiðini biliyordum. Bunu en basit python ile yapabilirdim. Basit beautifulSoup ile parse etmeye baþladým. Parse etmem gereken aþaðýdaki fotoðraf þeklindeydi. Tam olarak istediðim gibi. Örnek vermek gerekiyorsa TH11 köy düzenleri bir sayafa ve kategorisine (War, Farming vs.) göre ayrýlmýþ.

Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap

Bunlarý toparlamam ve kaydetmem için bir veritabaný hazýrladým. Fotoðraflar .webp formatýnda. Bunlarý .jpeg olarak dönüþtürüp ve üstüne watermark(logo) ekleyip kaydediyorum. Her bir köy tasarýmýn çýktýsý bu þekilde oluyor.

Fotoðrafýn ortasýna uygulamamýn adýný yazdým. Uygulama içinde paylaþ butonu ile fotoðraf linkle beraber paylaþýlacak þekilde olacak. Bu þekilde fotoðrafýmýzýn uygulamdan çýktýðýný belli ediyoruz.

Verileri kaydettim ve bunlarý bir düzene soktum. Verilerim bu þekilde veritabanýmda tutuyorum.

burada köy düzeni görüntülendiðinde, paylaþýldýðýnda ve kopyalandýðýnda ki verileride tutuyorum. Bu verileri uygulamamda kullanmak için gerekli. Uygulama içinde bi filtreleme kýsmý olacak. En çok görüntülenen, en çok kopyalanan köy düzenleri vs. gibi.

Artýk köy seviyeleri ve köy düzenlerinin fotoðraflarý elimde mevcut. Bir sonraki adým uygulama kullancý toplamam için çalýþma yapmak oldu. Bunun için telegram gruplarý gördüm. Günlük olarak köy düzenleri paylaþan sayfalar gördüm. Örnek vermek gerekirse bkz.

Burada yapýlan olayý inceledim. 8 tane köy düzenini bir fotoðrafa koyup indexleyip fotoðrafýn altýnda telegramýn saðladýðý action_buttonlarla ilgili linklere yönediriyor. Bu iþ kafama yattý ve hemen kafamda bir þeyler kurdum. Tabiki her gün baþýna geçip fotoðraflarý linkleri ayarlayýp uðraþmayacaktým. Telegram bot api kullanarak otomatik mesaj atacak þekilde kod yazdým. Burada aklýma takýlan sorun fotoðraf oldu. Bunun için küçük bi araþtýrma yaptým canvas kütüphanesi iþimi göreceðini gördüm.

Hergün 2 kez olmak üzere (bu sayý arttýlabilir) otomatik bir þekilde veritabanýmda topladýðým 6 tane random köy düzeni seçiyor. Kaydettiðim fotoðraflarý alýp birleþtiriyor, hangi köy seviyesi olduðunu, hangi kullancý paylaþtýðýný fotoðraflarýn üzerine yazýp 1 fotoðraf olarak birleþtiriyor. Yine telegram action_button kullanarak bot ile kanalýmda paylaþmaya baþladým. Artýk bot günde 2 tane rastgele köy paylaþarak kanalý doldurmaya baþladý. Çýktýsý aþaðýdaki gibi oldu.

Bir yandan google playde paylaþacaðým uygulamam için projemi yazmaya devam ediyorum. Uygulanýn büyük bir kýsmý bitti yakýnda burada uygulama ile detaylarý paylaþacaðým. Burayý aktif tutacaðým.

Ýþi Nasýl Paraya Dönüþtüreceðim?

Para kýsmý tam olarak android uygulama kýsmýnda baþlýyor. Buraya kadar yaptýklarým aslýnda uygulamama biraz kullanýcý çekebilmek için yaptýðým geliþtirmelerdi. Telegram kanalý yazdýðým bot ile  aktif kalacak. Uygulamamý yayýna verdikten sonra kanalýmda ara ara uygulamama yönlendirmem için mesajlar atacaðým.

Uygulama içinde para reklamlardan ve abonelik satýþlarýndan gelecek. Bazý ekranlarýn geçiþlerinde geçiþ reklamlarý olacak. Kullanýcý bir köy tasarýmýný beðendi ve kopyalamak istediðinde ödüllü reklam açýlacak. Ödüllü reklamlar, videolu reklamlar oluyor. Videoyu izledikten sonra kullanýcý köy düzenini kopyalamak için gerekli yönlendirme baðlantýsýna sahip olacak.

Meraklýlarý için telegram grubuma bir bot daha ekleyeceðim. Bu bot günde kaç kullanýcý geldi, aktif köy tasarýmlarýnýn sayýsýný ve uygulamýnýn günlük kazancýný bildirim olarak atacak. Destek olup takip etmek isterseniz yazýyý takibe alabilirsiniz.

Özellikle Clash of Clans oyunlarýn tavsiyelerine açýðým. Bu tarz bi uygulamada neler görmek istersiniz? Yorumlarda tavsiyede bulunabilisiniz <3

Devamý gelecek...

Telegram kanalýný takip edip destek olmak isterseniz link býrakýyorum. Herkese iyi forumlar

Linklerin Görülmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap