Gönderen Konu: Saldýrý Birimleri Seçimi Hakkýnda  (Okunma sayýsý 12270 defa)

Çevrimdýþý Kurmay

• CLASHER!
  • *
  • Ýleti: 2233
  • Rep Puaný : 1
  • Mekanýn Cennet Olsun Kurmay.
  • 689 Mesajý Toplam
    1929 Kere Beðenildi
Saldýrý Birimleri Seçimi Hakkýnda
« : 13 Aralýk 2012, Perþembe - 13:19 »
Merhaba arkadaþlar, sürekli gördüðüm bir konu üzerinde tartýþma açmak istiyorum. Herkes kendi görüþüne göre bir savaþ stratejisi belirlemiþ. Hep beraber bakarlým ve doðru olaný bulmaya çalýþalým örneklerle.

Ýlk önce Saldýrý ve Savunma güçlerine bakalým;

Not:  Ortalama olsun diye Araþtýrma Gücü 3 Yýldýz kullanacaðým.

Birim                Saldýrý Gücü               Savunma Gücü         Hareket Hýzý      Barýnma Alaný

Barbar                    14                                65                        16                       1

Okçu                      12                                28                         24                      1

Goblin                    19                                36                         32                      1

Dev                       19                                430                        12                      5

Balon Shirbaz gibi birimler kapladýklarý yer bakýmýndan ana güç deðilde yardýmcý güç olarak deðerlendiriyorum ve bu panoya koymuyorum, þimdi ortalama 150 kiþilik bir ordu ile hesabýmýza baþlayalým;

Birim                Saldýrý Gücü               Savunma Gücü         Hareket Hýzý      Birim Sayýsý

Barbar                   2100                           9750                       16                      150

Okçu                     1800                           4200                       24                      150

Goblin                   2850                           5400                        32                      150

Dev                       2850                         64500                       12                       30

Yukarýda da gördüðümüz gibi, saldýrý güzü olarak dev lerle goblinler ayný güçte ama 30 adet dev kullanmaktansa 150 adet goblin daha etkili olabilir gibi gözüküyor ama dez avantajý tabiki savunma üzerlerine gelecek bir havan topu ile goblinler çok hasar alacaklardýr. zira bu konuda ise öne çýkan asker grubu bence okçudan daha iyi olduðunu düþündüðüm barbarlar. okçular havandan gelen mermilerle çok çabuk yok olurken. barbarlar bi nebze daha saðlam az enerjileri bile kalsa savaþý kazanmanýza yardýmcý oluyorlar. tabiki ordu kurarken strateji çok daha önemli buna göre seçeceðiniz askerler size kalmýþ. ama hem saldýrý gücü hem savunma gücü olarak barbarlar bence okçulardan daha iyi hemde saldýrý biçimleri ikisini de ayný. biraz duvar yýkýcý biraz dev havanlarý almak için geri kalanlarý barbar veya goblinle yapýlmýþ bir ordu çok baþarýlý oluyor. Herkesin sevieyli saygýlý yorunlarýný bekliyorum..

Kurmay 'nin Mesajlarýný Beðenen 4 Kullanýcý: blackround (31 Ocak 2014, Cuma - 03:07), TReeArms (21 Aralýk 2012, Cuma - 22:31), Admin (14 Aralýk 2012, Cuma - 11:36), Yekta41 (13 Aralýk 2012, Perþembe - 21:52)

Çevrimdýþý chagyy

• 31.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 103
  • Rep Puaný : 4
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 24 Mesajý Toplam
    58 Kere Beðenildi
Ynt: Saldýrý Birimleri Seçimi Hakkýnda
« Yanýtla #1 : 13 Aralýk 2012, Perþembe - 13:26 »
5 bombacý 10 dev ve 155 goblinlik bir orduyla saðlam bir köyü talan ediyorum. Ama goblinler sihirbaz kulelerinden çok fazla hasar alýyorlar.

1 gecede bu ordu tarzýyla, bazen araya 1 tane iyileþtirici ile 2milyon altýn ve 2 milyon iksir aldým.

Ordularý sürekli taþlarla ürettiðim için böyle hýzlý bir ganimet topladým.

chagyy 'nin Mesajlarýný Beðenen Kullanýcýlar: MrYetisen (13 Aralýk 2012, Perþembe - 16:24)

Çevrimdýþý Kurmay

• CLASHER!
  • *
  • 689 Mesajý Toplam
    1929 Kere Beðenildi
« Yanýtla #2 : 13 Aralýk 2012, Perþembe - 13:28 »
yazmayý unuttuðum diðer bir özellikde çok hýzlý ordu üretimi yapabiliyor olman senin dediðin kadro ile. bende ayný þekilde oynuyorum ve depom sürekli full savaþý kazanamasam bile savunma silahlarý devlerle uðraþýrken ben ganimeyi çalabiliyorum ki çoðu zamanda savaþý zaten kazanýyorum..

Kurmay 'nin Mesajlarýný Beðenen Kullanýcýlar: chagyy (13 Aralýk 2012, Perþembe - 13:29)

Çevrimdýþý MrYetisen

• 92.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 967
  • Rep Puaný : 33
  • Durumum:
  • The Hero of Weak people
  • 197 Mesajý Toplam
    474 Kere Beðenildi
    • MrYetisen on Twitter
  • COC Nick : Envercanytsn
  • Klaným : WOLF/BOZKURT
« Yanýtla #3 : 13 Aralýk 2012, Perþembe - 14:51 »
Dev levelim azken de denemediðim bi yaratýk, ben goblinleri kullanýrken once okcularla havan, ve kuleleri indiriyorum.. Ardindan onlari saliyordum.. Sonra sadece okcularla da yapabilecegimi dusunup taktik degistirdim.

Çevrimdýþý avni01

• 3.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 6
  • Rep Puaný : 0
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 1 Mesajý Toplam
    1 Kere Beðenildi
« Yanýtla #4 : 14 Aralýk 2012, Cuma - 12:33 »
Ben genelde 10 15 arasý balon ve 5 tane duvar yýkýcý geri kalanýný ise goblin yapýyorum baya iþe yarýyor. Fakat tabi biraz zaman kaybý oluyor. Bende strateji deðiþtirmeyi düþünüyordum böyle bir konu açýlmasý iyi oldu

Ev(CoC)-Okul(CoC)-Dershane(CoC)-Spor(CoC)
CoC her zaman oynanýr ..

Çevrimdýþý Akin96

• 2.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 3
  • Rep Puaný : 0
  • Clash of Clans
« Yanýtla #5 : 17 Aralýk 2012, Pazartesi - 02:17 »
36. Seviyeyim 3 kamp var 2 tanesi 5 lvl digeri 4 o da 5 oluyor. Taktiðim su: 3 tane seviyesiz balon, 15 tane 3 yýldýz barbar, 30 tane 3 yýldýz okçu, 3 yýldýz elektrik büyüsü, 12 tane 3 yýldýz dev ve klan kalesindeki askerler. Genelde okçu alýyorum ve 10 tane 5 yýldýz okçu 10 tane 4 yýldýz okçu isterseniz bu taktiði bý deneyin. Yorumlarýnýzý alayým

Çevrimdýþý Kurmay

• CLASHER!
  • *
  • 689 Mesajý Toplam
    1929 Kere Beðenildi
« Yanýtla #6 : 17 Aralýk 2012, Pazartesi - 11:38 »
hem 5 yýldýz okuçu hemde 4 yýldýz okçuyu nasýl alýyorsun anlayamadým?

Kurmay 'nin Mesajlarýný Beðenen Kullanýcýlar: osaglam (30 Aralýk 2013, Pazartesi - 10:38)