Gönderen Konu: Android 5.0 Özellikleri  (Okunma sayýsý 1510 defa)

Çevrimdýþý Gökbörü

• Rehber Kur-an, Hedef Turan.
  • 85.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 754
  • Rep Puaný : 54
  • FENERBAHÇE
  • 247 Mesajý Toplam
    369 Kere Beðenildi
  • COC Nick : Utku
  • Klaným : 1453
Android 5.0 Özellikleri
« : 24 Aðustos 2015, Pazartesi - 23:22 »
Android Lollipop’un (sizi bilmiyorum ama 5.0 demektense Lollipop demek daha çok hoþuma gitti) arayüzünden itibaren baþlarsak, tüm uygulamalar ve hizmetler “Material Design” altýnda yenilenmiþ görünüyor. Bu arayüzle birlikte resimler, fontlar, ýþýklar, ýþýklandýrma ve tüm görseller çok daha doðal olarak karþýmýza çýkýyor. Uygulama arasýnda geçiþ yapýldýðý esnada ortaya çýkan hareketli animasyonlar, Android’in yýllarca eleþtirildiði silik görünümü bir çýrpýda yok etmiþ.

Android Lollipop’taki bildirimler, kilit ekranýnda görülüyor. Bildirimleri tek parmak hareketiyle kapatabilir, ayrýca mesajlara kilidi açmadan cevap verebilirsiniz. “Öncelik” modunu kullanarak istediðiniz uygulamadan gelecek olan bildirimleri seçebiliyorsunuz.

Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap

Android’in son iþletim sisteminin performansý da bir önceki sürümlere göre hayli geliþtirilmiþ. Bir önceki sürümden 4 kat daha hýzlý olduðu söylenen Android Lollipop’ta, uygulamalarý çalýþtýrýp aralarýnda geçiþ yapmak artýk çok daha seri bir þekilde yapýlýyor. Android Lollipop'un 64 bit iþlemcilerini de destekleyeceðini söylememizde fayda var.

Son iþletim sistemiyle birlikte SELinux özelliðinde þifre yazýlýmý da yüklü olarak gelecek. Android Smart Lock özelliðiyle otomobille ya da akýllý saatle etkileþime geçildiðinde cihaz otomatik olarak açýlacak.

NFC sistemiyle, eski cihazýnýzda bulunan tüm bilgileri yeni cihazlara daha basit bir þekilde taþýyabiliyorsunuz. “OK Google” özelliði sayesinde telefona dokunmadan görüþme yapabilir, mesaj yazabilir ve internet sitelerinde rahatça gezinebilirsiniz.

Gökbörü 'nin Mesajlarýný Beðenen Kullanýcýlar: (24 Aðustos 2015, Pazartesi - 23:24)

Çevrimdýþý STROM

• 71.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 457
  • Rep Puaný : 2
  • Durumum:
  • ~SERDAR YILDIZ~
  • 92 Mesajý Toplam
    112 Kere Beðenildi
  • COC Nick : STROM
Ynt: Android 5.0 Özellikleri
« Yanýtla #1 : 24 Aðustos 2015, Pazartesi - 23:29 »
Benim iphone ama bidahikine  samsung alcam sarjdan dolayý sýkýntý

aDemm078

• Ziyaretçi
« Yanýtla #2 : 24 Aðustos 2015, Pazartesi - 23:34 »
Valla benim iphone 1gün gidiyor Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap

Çevrimdýþý STROM

• 71.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 457
  • Rep Puaný : 2
  • Durumum:
  • ~SERDAR YILDIZ~
  • 92 Mesajý Toplam
    112 Kere Beðenildi
  • COC Nick : STROM
« Yanýtla #3 : 24 Aðustos 2015, Pazartesi - 23:43 »