Gönderen Konu: Bluestacks'ýn kapanmasý [windows 8.1]  (Okunma sayýsý 5153 defa)

Çevrimdýþý ipfreely

• 1.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 2
  • Rep Puaný : 0
  • Clash of Clans
  • COC Nick : ipfreely_Cihan
  • Klaným : MescaLine
Bluestacks'ýn kapanmasý [windows 8.1]
« : 05 Mayýs 2015, Salý - 02:39 »
Merhabalar,

Windows 8.1 iþletim sistemi yüklü bilgisayarýma 1 hafta önce Bluestacks yüklemek istedim, her þey güzel ilerliyordu ta ki bluestacks'ý açmaya çalýþmama kadar. Açýldýktan 4-5 saniye sonra kendini kapatmýþtý. Hatta þöyle söyleyeyim ekrandan kaybolmuþtu ama arkaplanda çalýþýyordu (görev yöneticisinden gördüðüm kadarý ile).
  • Defalarca kaldýrýp kurdum.
  • Uyumluluk modunda denedim.
  • Güvenlik duvarýný kapattým.
  • Virüs taramasý yaptým.
  • Donanýmlarýn hepsi güncel.

Ve sonuç tekrar tekrar hüsran. Windows,Bluestacks ve bir kaç forumda konu ile ilgili konu açtým fakat bir çözüme ulaþtýramadýlar. Facebook üzerinden baðlatý kurdum yine ayný sonuç. Herhangi bir fikri olan varsa belirtsin lütfen, gerçekten çaresiz bir durumda kaldým.

Þimdiden cevap/larýnýz için teþekkürler. Ýyi forumlar

Edit //
Yeni kullanýcý açarak denedim olmuyor. Sistem sýfýrlama deneyeceðim.

Edit2 //
Sistemimde sistem sýfýrlamanýn çalýþmadýðýnýn farkýna vardým. Ayný sorunu yaþayan bir çok insan var. Belki de bu sistem bozukluðu yüzünden bluestakcs düzgün çalýþmýyor demek istesem de bununla alakalý bir sorun olduðunu sanmýyorum,tamamen tesadüfen bulduðum bir bozukluk. Tahminimce ekran kartýyla ilgili bir sorun. Hala üzerinde çalýþýyorum. Bunlarý buraya yazma sebebim ayný sorunla karþýlaþan kiþilerin fikir sahibi olmasýný istememden dolayý. Geliþmeleri yazmaya devam edeceðim. Sorun çözülene kadar Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap iyi forumlar

Edit 3 //

Clashbot.org forumunda ayný sorunu yaþayan biri sorununu þu þekilde belirtmiþ:

Alýntý
Arkadaþlar yaklaþýk 15-20 gündür botu hatasýz günde 10-12 saat civarý çalýþtýrarak kullanmaktaydým.
Ne oldu ise dün akþam itibari ile bluestacks belli bir süre geçtikten sonra otomatik kapanýyor.

Problemi saatlerce internette araþtýrdým ve bir çok yol denedim.

1- Tahmin edeceðiniz gibi, bluestacks i silip tekardan kurdum, birden fazla farklý ve rootlu sürümleri denedim.
2- Bilgisayarda ki tüm .net framework sürümlerini silip, tekrardan kurdum.
5- Ekran kartý güncellemeyi denedim fakat zaten güncel sürümdeydi.
3- Botun 3 farklý sürümünü denedim.
4- Bilgisayara format attým.

Fakat sonuç hüsran. Hiç biri iþe yaramadý.

Elimde ki tek bilgi;

Bluestacks i açtýðýmda etkileþimli hizmetler algýlamasý diye bir uyarý geliyor. Detaylara baktýðýmda bluestacks yüklü klasörde bulunan 3 farklý exe nin sistemle uyumlu olmadýðýnýn hatasýný veriyor.
Ýþin garip kýsmý aylardýr bu sistemde çatýr çatýr bu oyunu oynuyorum, en ufak deðiþiklikte yapmadým. Durduk yere bu hata neden bilmiyorum?

Sistemim:
Windows 7 Ultimate 64 bit.
8 gb DDRR3 Ram
2 Gb Amd 6850 HD
Amd Fx8120 8 Çekirdek iþlemci
2TB Hard disk.

Aldýðý cevaplar doðrultusunda þu þekilde bir çözüm bulunmuþ;

Alýntý
Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap

Combofix programý malware temizleme programýdýr ki sistem dosyasý demeden bulduðu herhangi bir virüs dosyasýný sildiði için ne kadar yararlý olduðu tartýþýlýr ancak bu arkadaþ bu program ile çözüme ulaþtýðýna göre denemek lazým ama combofix win 8.1' de çalýþmýyor. Baþka programlar ile deneyeceðim. Umarým sorunu çözer.

Edit 4 //

Malwarebytes ve Ad-aware programlarý ile sistemi tarattým, 1-2 reklam virüsü dýþýnda bir þey bulamadý. Advanced System Care ile de ayrýca taratýp; kayýt defteri sorunlarý ve diðer aksaklýklarýn çözümüne ulaþtým. Tüm bu iþlemler sonucunda hala sistem sýfýrlama iþlemini yapamýyorum ve bluestacks ile ilgili sorunum devam ediyor.

Edit 5 //

Merhaba tekrardan, sistem sýfýrlama ile ilgili problem olduðunu anladýðýmdan dolayý Windows 8.1 iþletim sistemini Windows 8'e çevirdim. Güncellemeleri kapattým. Güvenlik duvarý aktif. Ve þu anda Bluestacks sorunsuz þekilde çalýþýyor. Umarým baþkalarýna da yardýmcý olur bu baþlýk. Forumdan uzak kalabilirim, ayný sorunu yaþayan ve fikir almak isteyen olursa e-mail adresim: ipfreely992@gmail.com

Ýyi forumlar

« Son Düzenleme: 06 Mayýs 2015, Çarþamba - 00:32 Gönderen: ipfreely »

Çevrimdýþý death10

• 4.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 10
  • Rep Puaný : 0
  • Clash of Clans
  • 1 Mesajý Toplam
    1 Kere Beðenildi
  • COC Nick : Ali
Ynt: Bluestacks'ýn kapanmasý [windows 8.1]
« Yanýtla #1 : 08 Eylül 2015, Salý - 23:13 »
kardeþim bende þöyle bir sorun var bluestack uzun süre çalýþtýktan sonra donuyor oyun kasma deðil donup kalýyo askerler hareket etmiyor bluestack kapanmýyor sadece donuyor varmý bildiðin bi çözüm