Arkadaşlar öncelikle forumda emeği geçen yöneticilere ve forumu güncel tutan arkadaşlara teşekkürü borç bilirim.
Forumdan çok bilgi alıp kendi tarzımı edindiğim tecrübeler sonunda keşfettim ve sizinle paylaşmak istedim.
Öncelikle temel stratejimden biraz bahsedip sonra detaylara giricem.
3. İşçiyi nasıl çabuk alırım?
Benim asıl hedefim 450 taş için 1250 kupa seviyesine ulaşmaktı yani 3. işçiyi almaktı.Bu yüzden 3 işçiye en hızlı ulaşma ve bu sürede maksimum gelişme sağlayan bi strateji üstüne yoğunlaştım.Yani 2.Seviyede sürekli saldırı yapıp 1250 kupaya çalışmak anlamsız.Aynı şekilde 1250 kupa için 6. yada 7. Seviyeyi beklemekte zaman kaybı.Asıl amaç 1250 kupayı alıp bu sürede köyü olabildiğince geliştirmek.Önemli olan saldırı gücünü arttırmak ve saldırıdan gelen ganimeti biriktirmek ve bunu koruyabilmek.Şimdi detaylarda bunu nasıl yaptığımı anlatıcam.
Yani ben bütün birimleri yükseltmeden köy binanızı yükseltmeyin düşüncesine karşıyım.Çünkü ne kadar yükseltirsek yükseltelim bi üst level illaki bizim köyümüzü yıkacak güçte olacaktır.3 ay aynı seviyede kalıp aynı birimleri geliştirmek ve savaşmak bi süre sonra ya nereye kadar sürecek dedirtiyor.O yüzden oyuna bağlılığın kopmaması için yeni birimleri açmak heyecan katıyor ve eğlence artıyor.Bu demek değildir ki hiç bir gelişme yapmadan üst seviye köy binasına geçin..
Şunu belirtmekte fayda var,dünya kadar para harcadığı halde top player listesinde ilk 10 sürekli değişiyor.Yani ben sağlam adımlarla gelip 1. olucam gibi bi düşünceyle yaklaşmayın oyunun tadını çıkarmaya bakın.
Vereceğim örneklerle düşüncemi daha iyi açıklayacağımı düşünüyorum ve başlıyorum..
1. Seviye
Bu seviye en basit seviyedir ve sadece 2 top savunmamız mevcut.
Savunmanın yanında 1'er tane altın madeni ve iksir toplayıcı ve bunların 1'er tane depoları mevcut.
Ayrıca 1 kışla ve 1 kampımız var.
Bu seviyede zaman geçirmeden köy binamızı 2. seviyeye yükseltiyoruz.(Taş harcamıyoruz)
2. Seviye
Bu seviyede yeni eklenen birimler şunlar;
1'er tane altın madeni ve iksir toplayıcı,1 tane kışla,1 okçu kulesi ve 25 duvar.
Duvarları yükseltmeye çok gerek yok.Zaten deponuz küçük ve bi kaç saldırıda doldurabileceğiniz için duvarları yükseltmeyin.
Bu seviyede de çok fazla zaman kaybetmeden köy binamızı 3. seviyeye yükseltiyoruz.(Taş harcamıyoruz)
3. Seviye
1'er tane altın madeni ve iksir toplayıcı,1'er tane altın ve iksir deposu,1 tane ordu kampı,1 tane laboratuvar,25 duvar,
1 tane havan,2 tane bomba.
Bu seviyede biraz zaman harcayıp yükseltmelerinizi yapabilirsiniz çünkü önemli eklentilerin geldiği adam akıllı ilk yükseltme olarak bunu görüyorum.Kışlalarınızı yükselterek yeni savaşçılar açıp bu savaşçıları laboratuvar'da geliştirmeye bu seviyeden başlamanız lazım çünkü gelişrtirmeler çok faydalı oluyor.5 tane savaşçı yerine 1 tane savaşçı çıkarabileceğiniz seviyelere bu geliştirmeler sayesenide yükseliyoruz.
Duvarları 2. seviyeye yükseltip depoları duvarların arasında korumaya çalışın.(Duvarları 3. seviye yapmanıza gerek yok)
Ordu kampı 2 tane olduğu için saldırı gücünüz 2'ye katlanmış durumda.Bu yüzden gerekli altın ve iksir için saldırılardan daha çok ganimetle dönebiliyosunuz.O yüzden altın ve iksir toplayıcıları yükseltmeyle zaman kaybetmeyin bunun yerine saldırı yapın.
Yine bu seviyede gereğinden fazla zaman kaybetmeden yükseltiyoruz.(Taş harcamıyoruz)
3'ten 4'e yükselme süresi 1 gün olduğundan yapmadığınız savunma yükselmelerini bu sürede tek işçi ile tamamalayabilirsiniz.Yükseltmede bir birimi sonuna kadar yükseltip diğer birimi yükseltmeden bırakmak yerine biri yükselince diğerine geçecek şekilde yükseltmeniz daha faydalı olacaktır.
Önerdiğim birim seviyeleri şunlar;
altın ve iksir toplayıcılar:2
altın ve iksir deposu:5
ordu kampı:3
laboratuvar:1
havan:1
top:4
okçu kulesi:3
duvarlar:2
kışla:5
4. Seviye
1'er tane altın madeni ve iksir toplayıcı,1 tane kışla,1 tane okçu kulesi,25 duvar,1 hava savunması,2 tane yaylı tuzak.
Bu seviyede hava savunmanızı hemen açmayın.Bunu 5.Seviyede açmanızı öneriyorum.Hem zaman kaybetmeyin hem altını buna harcamayın.Çünkü bu seviyede hava saldırısı pek görülen bişey değildir.Havanı ve duvarları yükseltmek daha mantıklı.Ayrıca bu seviyeye kadar mümkün olduğunca altın ve iksir toplayıcıları yükseltmeyin zaman kaybı olmasın.Depoyu yükseltmekte zarar yok.Çünkü bu olaylar 2 gün içinde olacağı için bu sürede asıl kazancınız saldırılardan gelen ganimet olacaktır.Bu aşamaya kadar önceliğiniz savunma ve depolarda olsun.
Havanı merkeze konuşlandırıp etrafına depoları yerleştirirseniz saldırılardan az hasarla kurtulursunuz.
Yine bu seviyede duvarı 3.seviyeye yükseltmenizi öneriyorum.Yani duvar seviyesi köy binası seviyesinden 1 eksik olacak şekilde ilerlemek atın kullanımı açısından optimum olanı.Eğer çok saldırı yapıp altını harcayacak yer bulamıyorsanız duvarlara altın harcayabilirsiniz.
Gerekli yükseltmeleri yaptıktan sonra bi üst seviyeye geçiyoruz.
altın ve iksir toplayıcılar:2
altın ve iksir deposu:7
ordu kampı:4
laboratuvar:2
havan:2
top:5
okçu kulesi:4
duvarlar:3
hava savunma:inşa etmeyin.
5. Seviye
1'er tane altın madeni ve iksir toplayıcı,1 tane ordu kampı,1 tane büyü fabrikası,1 tane top,1 tane okçu kulesi,25 duvar,2 bomba,1 sihirbaz kulesi,2 hava bombası.
Bu seviye önemlidir çünkü sihirbaz kulesi açılıyor.Havan gibi toplu zarar verdiği ve kendine yakından saldıran birimleride yok edebildiği için çok çok öenmli bir birimdir.Bu birimlerin nasıl faydalı yerleştirileceğini forumdaki konulardan bulabilirsiniz.
Ayrıca bu seviyede depoları ve toplayıcıları son seviyelerine kadar yükseltmenizi öneriyorum çünkü bu seviyeden sonra yükseltmeler ciddi zaman alıyor ve yavaştan yükseltme maliyetleri karşılanması ve biriktirmesi zor seviyelere doğru yükseliyor.
Bu seviyede önceki yükseltmede kurmanızı önermediğim hava savunmasını kurmanızı öneriyorum.Çünkü bu seviye sizin 1250 kupa kasmak için ideal seviyeniz olacak ve kısa sürede altınınız ve iksiriniz birikecek.Biriken bu altın ve iksiri koruma önemi artacak.Ayrıca bunları yükseltme süresince kullanamayacağınız birimler(top,havan gibi) yerine ordu kampları ve duvara harcamanızı öneririm.
Peki 1250 kupaya nasıl ulaşıcaz.Her saldırıda 25 kupa alıp bi sonraki saldırıyı beklerken 15-20 kupa kaybederek bu iş olmaz.
Bu seviyede olmasını önerdiğim kışla seviyesi 5.seviye yani duvar yıkıcının açıldığı seviye.Çünkü yükselme süresi ve çıkardığı birimin kullanılırlığı ve savaşçı kilidinin açılmasıyla yükselmeside mümkün olması açısından önemli bi seviye.Ordu kampı seviyesi ise 4.seviye yani toplamda 120 askerinizin olacağı bi büyüklük yeterli.Yapmanız gereken ise köy binanız 5. seviye olana kadar laboratuvarı 3. seviye yapıyoruz ve okçuyu 3. seviyeye çıkarıyoruz.Sonra kimsenin sizi rahatsız etmeyeceği,özellikle akşam saatlerinde kendinize 2 veya 4 saat ayırıyorsunuz.Kışlalarınızı 2 saatliğine(yetmezse 4 saatte olabilir) 4 kat hızlandırıp sürekli okçu basıyorsunuz arkadaşlar.Kışla kapasitesi kadar sürekli okçu basıyorsunuz.Kamplar dolu olsada siz basmaya devam edin.Siz savaşta asker bastığınız anda kuyrukta bekleyen askerler üretilmeye devam edecek ve bu 4 kat hızlı olacaktır.Yine önerdiğim saldırı şekli ise okçuları köyün etrafını saracak şekilde konuşlandırmanız.Bu şekilde %50 yıkım yaptığınız anda en az 1 yıldız ve köyün durmuna göre 5 kupa alırsınız.Şanslıysanız köy binasını da yıkarsanız 10 kupa eder ve düşük seviye köyleri %100 yıkarsanız 15 kupa alırsınız.Bu işlemi 3 dk'da bir yapabilirsiniz hızlandırma işlemiyle beraber.Ayrıca bazen öyle köyler görürsünüz ki kupa kaybını göze alıp sadece ganimet alıp çıkmayı düşünebilirsiniz.Mesela uzun süre altın ve iksir toplayıcılarında ganimet birikmiş köylerden hatrı sayılır ganimet toplayabilirsiniz.O yüzden hem 1250kupa(450 taş) hem ganimet olarak size kısa sürede geri dönüşü olacak bu yönetimi tavsiye ediyorum.Bu olay 1 hafta içinde olabilecek bi durum eğer yükseltmeleri ardı ardına yaparsanız.Yani işçilerinizi boşuna bekletmezseniz 1-2 hafta içinde olabilecek bişey.2.Haftadan itibaren 3 işçiye sahip olmak gerçekten oyunu hızlandırıyor.Bunu yapmak çok önemli.O yüzden tüm birimlerin yükselmesini beklemek çok zaman alacağı için benim önerim yukarda yazdığım şekilde.Karşı çıkan kendi görüşünün daha doğru olduğunu düşünenler olacaktır saygı duyuyorum.
4.seviye köy binasında da 1250 kupa alınabilir ancak maks. 80 askerle saldırabileceğinizi ve bunun sadece köy binası dışarda kalmış köylere saldırarak yapabileceğinizi hatırlatırım.Buda az bi kupa getirecektir.
altın ve iksir toplayıcılar:8
altın ve iksir deposu:9
ordu kampı:5
laboratuvar:3
havan:2(yeterli ganimet toplayabildiyseniz 3 te olabilir)
top:6
okçu kulesi:5
duvarlar:4
hava savunma:1
5.seviyede 3. işçiyi aldıktan sonra birikmiş ganimeti kullanarak 6. seviyeye geçiyoruz.
6. Seviye
1'er tane altın madeni ve iksir toplayıcı,25 duvar,1 tane havan,2 tane yaylı tuzak,1 tane sihirbaz kulesi,1 tane dev bomba.
Bu seviyede altın ve iksir toplayıcılarla depoları son seviye yapmanızı öneriyorum.Tabi kışlalar hep son seviyede olmasında fayda var çünkü 15 kişilik savaşçı artışı çok önemlidir.Ancak 6. seviyede 3 günlük yükseltme sonucunda 1 ordu kampından 5 kişilik artış sağlamak yerine 7. seviyeye çıkıp 2 gün içinde 45 kişilik 4. orduyu kurmak hem daha az maliyetli hem daha kısa zamanda oluyor.
Sihirbaz kulesini inşa edin ama yükseltmesi için altın harcamayın bu altını köy yükseltmesinde kullanın.Çünkü 7. seviye köy binası sizin amatörlükten yarı profesyonelliğe adım attığınız ilk seviyedir.6. seviyede bahsettiğim yükseltmeleri yapıp fazla zaman kaybetmeden yeni birimleri açın va önce sayıyı arttırıp sonra geliştirin.
altın ve iksir toplayıcılar:10
altın ve iksir deposu:10
ordu kampı:5'te kaıln 7. seviyede yenisini açarsınız.Sonra yükseltirsiniz.
laboratuvar:4(okçu,dev ve duvar yıkıcıyı 3. seviye yapmak için)
havan:3(önceden 3 yaptıysanız bu seviye şimdilik yeterli yükseltmek yerine 7. seviyeye geçip yenisini inşa edin)
top:6 yeterli
okçu kulesi:6
duvarlar:5
kışla:7 yapılabilir (sihirbaz önemli bi saldırı birimi)
hava savunma:2
7. Seviye
1 tane kara iksir deposu,1 tane izbe kışla,1 tane kışla,1 tane ordu kampı,Barbar Kral,2 tane top,1 tane okçu kulesi,50 tane duvar,1 tane havan,2 tane bomba,1 tane hava savunması,1 tane dev bomba,1 tane güdümlü hava mayını,2 tane gizli tesla.
Arkadaşlar gördüğünüz gibi hem savunma hem saldırı gücünün ciddi artış gösterdiği bu seviye bana göre 6. seviyeyi tamamen yükseltmekten daha faydalı.Oyuna yeni bir heyecan ve bakış açısı geliyor.ilk Hero Barbar Kral bu seviyede kullanılabilir oluyor.Tabi bu anında mümkün olmuyor bunun için biraz zaman gerekiyor ancak değiyor.7.seviyede ilk defa tüm savunmamız tamamen duvarla kaplanılabilir oluyor ve ordu kampı ve kışla sayısı 4 oluyor.Hem üretim hızı hem kapasite artıyor.200 kişilk ordunuz ilk defa bu seviyede oluyor ve bu inanılmaz bi etki sağlıyor saldırılarda.Olması gereken buymuş diyosunuz.Bu seviyede önerdiğim şeyler anında yeni savunma birimlerini açmak ve makul yükseltmeleri anında yapmak.Mesela toplar,hava savunması,havan ve okçu kulesini anında yükseltmeniz lazım.Ayrıca duvarlarıda yükseltmeniz gerekiyor yavaştan.Teslaları üretip bekleyebilirsiniz çünkü yükseltme maliyeti ve getirisi açısından çok fark yok ilk seviyede.Bunun yerine 8. seviyeye yükselip 3. teslayı çıkarmak daha mantıklı.1. seviye teslanın hasar gücü 34,1250000 altına yükseltmesi 4 gün sürüyor ve getirisi hasar gücünde 6 birim artış.Bunun yerine 3. teslayı 1000000 altına 2 gün içinde 34 hasar gücü daha mantıklı geliyor.Yine bu seviyede tavsiyem 7. seviye olur olmaz yeni savunma birimlerinin çıkarılmasından sonra kara iksir deposunu inşa etmek.Çünkü savaşlarda kazandığınız kara iksirler yavaştan birikmeye başlıyor ve Barbar Kral için adım adım ilerliyoruz.Ayrıca Barbar Kral için taş harcamamanızı öneriyorum çünkü Barbar Kral her savaşta gerekli olmuyor.Elinizde bulunduracağınız bi güç olarak tutuyosunuz hep.Çünkü savaşta ölünce yeniden kullanmak için 60 dk beklemek gerekiyor.3 dk içinde alacağınız savaşı Barbar Kral kullanarak 1 dk içinde alabilirsiniz ancak Barbar Kral ölürse sonraki savaşınıza 1 saat sonrasına hazır olacak.O yüzden sürekli değilde gerektiğinde kullanacağınız bi birim için taş harcamamanızı tavsiye ederim.
altın ve iksir toplayıcılar:11
altın ve iksir deposu:11
ordu kampı:6 (200 kişilik ordu)
laboratuvar:5(okçu,dev ve duvar yıkıcıyı 4. seviye yapmak için ayrıca şifacı ve sihirbaz için,balona dokunmayın çok fark etmiyor)
havan:4 yada 5 altın durumuna göre
top:7 yeterli
okçu kulesi:8
duvarlar:6
kışla:8 yapılabilir (şifacı için)
hava savunma:3 yada 4
Bunları sağladıktan sonra çok zaman harcamadan 8. seviyeye yükseltip kara iksir sondasını 3. hava savunmasını ve sihirbaz kulesini açıyoruz.Bunlar savunma ve üretim açısından çok önemli çünkü.
8. Seviye
1 tane kara iksir sondası,1'er tane altın ve iksir deposu,1 tane izbe kışla,1 tane okçu kulesi,50 tane duvar,1 tane hava savunması,2 tane yaylı tuzak,1 tane sihirbaz kulesi,1 tane dev bomba,2 tane hava bombası,1 tane güdümlü hava mayını,1 tane gizli tesla.
Burada ilk yapılması gereken savunma birimlerini inşa etmek ardından kara iksir sondasını 3. seviyeye yükseltmek.Bu şekilde Barbar krala 7. seviyede sahip olamadıysanız 8. seviyede sahip olacaksınız.Ben 7. de sahip olup 2 kez yükseltme yaptım 8. seviyede.
altın ve iksir toplayıcılar:11
altın ve iksir deposu:11
ordu kampı:6 (200 kişilik ordu)
laboratuvar:6
havan:5 yada 6
top:9
okçu kulesi:9
duvarlar:6'da kalmanız altın açısından önemli.6 ile 7 arasında çok fark yok.ikisi için gerekli duvar yıkıcı sayısı aynı.
kışla:8'de kalabilirsiniz.Ejderha ve pekka çok kullanılan birimler değil.Daha doğrusu maliyeti yüksek üretim süresi fazla.Kupa kasarken lazım olabilir.Ancak köy binası 10 olduktan sonra düşünülebilir.
hava savunma:5 yada 6
Ben bu strateji ile 5 ayda köy binamı 4 gün sonra 9. seviye yapıyorum ve birimlerim size önerdiğim seviyede.
Eklemek istediğim bi taktik var işinize yarar umarım.Diyelimki ordu kamplarınız dolu ve siz bi süre oynamayacaksınız.Oyundan çıkarken kışlalarda alabildiğince duvar yıkıcıyı sıraya ekleyip yaklaşık bi 520k iksiri koruma altına almış olursunuz.Tabi kışlanıza ve duvar yıkıcı maliyetine göre değişir.Aynı durum kamplar doluyken izbe kışlada cadı üretmek için de geçerli.Yani en az yere en fazla iksir harcanacak şekilde düşünmeniz lazım.kapladığı yer/iksir maliyeti oranı en düşük olan lazım.Bu oran 0,034 ile en düşük cadıdadır.Aynı şekilde normal kışlada ise 0,00057 ile duvar yıkıcıdadır.
Düşüncemi bir örnekle açıklayacak olursam daha faydalı olacağını düşünüyorum.Örneğin köy binam 6. seviyedeyken ordu kamplarını 5. seviyeden 6'ya çıkartıp her biri için 3 gün ve her biri için 750k iksir harcayıp toplamda 15 kişilik artış sağlamak yerine köy binasını 7. seviye yaptıktan sonra yeni açılan 4. ordu kampını 1. seviyeden 5. seviyeye 1 buçuk gün içinde toplamda 360k harcayarak 45 kişilk bir artış sağladım.Aynı mantığı savunma binaları içinde yaptım.Ayrıca kupa kasma gibi derdim olmadığı için köy binamı dışarı koyuyorum ve kupa seviyemi 1000-1200 arası tutuyorum.Bu arada sürekli 1250 kupa için savaşanlar olduğu için 10 tane okçuyla benden 5 kupa alıp gidiyor bana kalkan sağlıyor.10 saldırıdan en fazla 2 tanesi ganimet için saldırıyor.Buda zaten olağan bi durum.Hiç ganimet çaldırmasak saldrıma ihtiyacı olmaz böyle oluncada oyunun tadı kalmaz.O yüzden tüm birimleri yükseltmeden köy binası yükselmez düşüncesine katılmayıp aksine tam tersini düşünüyorum.Tüm birimleri yükselterek seviye atlamak zaman kaybıdır.