TH9 Ganimet Düzenim (Koridor Sistemi) 4 Havanlý Düzen
Tekrardan herkese merhabalar. Ekim ayý güncellemesinin ardýndan tüm köy düzenleri allak bullak oldu ve çoðu oyuncu 4. havaný köyüne yerleþtirmek için kollarýný sývadý. Ben de daha önce paylaþmýþ olduðum koridor sistemini ekim güncellemesinden sonra daha farklý bir düzene getirdim ve aþaðýda paylaþýyorum. Aslýnda pek bir þey deðiþmiþ deðil. Yine amacýmýz düþman birimlerini (ki özellikle savunmaya yönelen) koridora çekmek. Bu sefer diðer sisteme ek olarak koridorlarda herolar var. Bununla ilgili olarak herolarýn önceki düzene göre dýþarda olmasýnýn hem avantajlarý hem de dezavantajlarý oluþmuþ oldu.
Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriþ YapAvantajlarý:
Önceki düzende saldýran birimler (okçu ve barbar gibi) herolarýn alanýna giriyor ve herolar onlarý üzerlerine çekiyordu. Bu da karaiksir ve orta alana yönelen düþman için diðer depolara ulaþma adýna bir avantaj teþkil ediyordu. Þimdi ise herolar koridorda ve rakibin saldýran birimleri en azýndan herolar aracýlýðýyla içeriye yönelmiyor. (Aþaðýda dikkat ederseniz 117 levellik son seviye barbar ve okçuyla saldýran arkadaþ baya bir düþ kýrýklýðýna uðramýþ olmalý. Öte yandan herolarýn içerde olduðu önceki düzende 98 levellik diðer eleman tamda istemediðim o senaryoyu gerçekleþtirmiþ.)
Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriþ Yap Buna ek olarak 20 ve daha fazla devle (ki 6 seviye devlerden bahsediyorum) saldýran rakibin devleri koridorda iyileþtirme büyülerinin etkisiyle tam olarak yok olmuyordu. Þimdi ise herolar bu eksikliði bir nevi gidermiþ oldu. (23 devle saldýran 91 levellik arkadaþ koridorda 3 iyileþtirme büyüsü kullanýnca birimlerin tamamýný yok etmek için herolar da iþe el atýverdi, yukarýda bahsettiðim gibi.)
Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriþ YapDezavantajlarý:
Herolarýn sur içinde olmamasý rahatsýzlýk uyandýrýcý. (Ama rakibin saldýran birimleri en azýndan herolar aracýlýðýyla içeriye yönelmiyor.)
Ayrýca karaiksirin bol olduðu zamanlarda herolarýn içeride bulunmamasý bir huzursuzluk vermiyor deðil. (Fakat oluþan bu riski de bu dönemlerde karaiksir deposunun yanýndaki havanlarla herolarý yer deðiþtirerek veya karaiksir deposu ile klan kalesini yer deðiþtirerek geçiþtirmek mümkün.)
Þunu da belirtmeliyim ki bu düzeni tamamen savunma birimlerini hedef alan ve maliyet-zaman uyumu olan askerler (ki bunlar çoðunlukla dev) için oluþturdum. Ejder, balon ve yaban domuzu binicisi gibi savaþçýlar için bu düzenin pek de verimli iþlediðini iddia edemem (ilk düzenden bu yana balon ve binicili birkaç saðlam saldýrý yedim ve birer örneðini de aþaðýda paylaþýyorum) Ama siz de taktir edersin ki domuz ve balon (ejder) gibi birimler çok maliyetli ve zaman sýkýntýlý olduðundan ganimeti hedefleyen liglerde (ki ben altýn 2'deyim) pek az tercih ediliyor. Öyleki þuana kadar ejderli bir saldýrý yemiþ deðilim.
Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriþ Yap Ve sizlere ekim ayý güncellemesinin ardýndan oluþturduðum bu yeni düzenin birkaç savunma istatistiðini aþaðýda paylaþýyorum, inceleyebilirsiniz. Koridorlar yine tam kapasite çalýþmaya devam ediyor. Umarým bu sistem sizin de iþinize yarar. Okuyan herkese teþekkür ederim.
Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriþ Yap