Gönderen Konu: TH9 Ganimet Düzenim (Koridor Sistemi) 4 Havanlý Düzen  (Okunma sayýsý 2148 defa)

Çevrimdýþý Faray13

• 4.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 10
  • Rep Puaný : 0
  • Durumum:
  • ARA - BUL - YOK ET!
  • 6 Mesajý Toplam
    25 Kere Beðenildi
  • COC Nick : IMFaray
  • Klaným : Search NDestroy #P9L8PRLV
TH9 Ganimet Düzenim (Koridor Sistemi) 4 Havanlý Düzen
« : 28 Ekim 2014, Salý - 19:11 »
TH9 Ganimet Düzenim (Koridor Sistemi) 4 Havanlý Düzen

Tekrardan herkese merhabalar. Ekim ayý güncellemesinin ardýndan tüm köy düzenleri allak bullak oldu ve çoðu oyuncu 4. havaný köyüne yerleþtirmek için kollarýný sývadý. Ben de daha önce paylaþmýþ olduðum koridor sistemini ekim güncellemesinden sonra daha farklý bir düzene getirdim ve aþaðýda paylaþýyorum. Aslýnda pek bir þey deðiþmiþ deðil. Yine amacýmýz düþman birimlerini (ki özellikle savunmaya yönelen) koridora çekmek. Bu sefer diðer sisteme ek olarak  koridorlarda herolar var. Bununla ilgili olarak herolarýn önceki düzene göre dýþarda olmasýnýn hem avantajlarý  hem de dezavantajlarý oluþmuþ oldu.

Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap

Avantajlarý:

Önceki düzende saldýran birimler (okçu ve barbar gibi) herolarýn alanýna giriyor ve herolar onlarý üzerlerine çekiyordu. Bu da karaiksir ve orta alana yönelen düþman için diðer depolara ulaþma adýna bir avantaj teþkil ediyordu. Þimdi ise herolar koridorda ve rakibin saldýran birimleri en azýndan herolar aracýlýðýyla içeriye yönelmiyor. (Aþaðýda dikkat ederseniz 117 levellik son seviye barbar ve okçuyla saldýran arkadaþ baya bir düþ kýrýklýðýna uðramýþ olmalý. Öte yandan herolarýn içerde olduðu önceki düzende 98 levellik diðer eleman tamda istemediðim o senaryoyu gerçekleþtirmiþ.)

Buna ek olarak 20 ve daha fazla devle (ki 6 seviye devlerden bahsediyorum) saldýran rakibin devleri koridorda iyileþtirme büyülerinin etkisiyle tam olarak yok olmuyordu. Þimdi ise herolar bu eksikliði bir nevi gidermiþ oldu. (23 devle saldýran 91 levellik arkadaþ koridorda 3 iyileþtirme büyüsü kullanýnca birimlerin tamamýný yok etmek için herolar da iþe el atýverdi, yukarýda bahsettiðim gibi.)

Dezavantajlarý:

Herolarýn sur içinde olmamasý rahatsýzlýk uyandýrýcý. (Ama rakibin saldýran birimleri en azýndan herolar aracýlýðýyla içeriye yönelmiyor.)

Ayrýca karaiksirin bol olduðu zamanlarda herolarýn içeride bulunmamasý bir huzursuzluk vermiyor deðil. (Fakat oluþan bu riski de bu dönemlerde karaiksir deposunun yanýndaki havanlarla herolarý yer deðiþtirerek veya karaiksir deposu ile klan kalesini yer deðiþtirerek geçiþtirmek mümkün.)

Þunu da belirtmeliyim ki bu düzeni tamamen savunma birimlerini hedef alan ve maliyet-zaman uyumu olan askerler (ki bunlar çoðunlukla dev) için oluþturdum. Ejder, balon ve yaban domuzu binicisi gibi savaþçýlar için bu düzenin pek de verimli iþlediðini iddia edemem (ilk düzenden bu yana balon ve binicili birkaç saðlam saldýrý yedim ve birer örneðini de aþaðýda paylaþýyorum) Ama siz de taktir edersin ki domuz ve balon (ejder) gibi birimler çok maliyetli ve zaman sýkýntýlý olduðundan  ganimeti hedefleyen liglerde (ki ben altýn 2'deyim) pek az tercih ediliyor. Öyleki þuana kadar ejderli bir saldýrý yemiþ deðilim.

Ve sizlere ekim ayý güncellemesinin ardýndan oluþturduðum bu yeni düzenin birkaç savunma istatistiðini aþaðýda paylaþýyorum, inceleyebilirsiniz. Koridorlar yine tam kapasite çalýþmaya devam ediyor. Umarým bu sistem sizin de iþinize yarar. Okuyan herkese teþekkür ederim.

« Son Düzenleme: 22 Haziran 2015, Pazartesi - 14:43 Gönderen: Faray13 »

Faray13 'nin Mesajlarýný Beðenen 8 Kullanýcý: Flesteen (29 Kasým 2014, Cumartesi - 09:04), Göztepe (22 Kasým 2014, Cumartesi - 02:10), BLacKxJacK (21 Kasým 2014, Cuma - 15:34), samet4291 (10 Kasým 2014, Pazartesi - 15:16), nur_i (31 Ekim 2014, Cuma - 00:20), F1raTxD (30 Ekim 2014, Perþembe - 21:03), bahadirpinar (30 Ekim 2014, Perþembe - 20:12), adelante_111 (30 Ekim 2014, Perþembe - 14:35)