Apple’ýn mobil iþletim sistemi iOS her yýl kendini güncelleyerek ve bu güncellemi yeni iPhone çýkýþý ile bilikte hemen hemen tüm iPhone modellerine vererek rakibine büyük bir fark atmakta. Tanýtýlan bir Android sürümünden aylar sonra üreticiler tarafýndan kendi arayüzlerine port edilebilen Android iþletim sistemleri büyük hatalar yaþanmasýna da sebebiyet vermekte. BEn þahsen Galaxy S4 kullanmýyorum fakat sizlerden gelen yorumlardan anladýðým kadarýyla Galaxy S4 için Android 4.4 sürümünden memnun olan yok.
iOS iþletim sistemi ise güncellemeyi bundan 4 yýl evvel çýkan telefonuna bile vererek telefonlarýnýn bir þekilde güncel kalmasýný saðlayabiliyor. Ayný dönemde çýkan ve severek kullandýðým ilk nesil Galaxy S telefonumun hangi sürümde kaldýðýný hatýrlamýyorken iPhoen4′ün iOS 7 kullanmasý oldukça ilginç deðil mi? Gerçi Google ve üreticiler mükemmel bir algý geliþtirerek “güncelleme iyi deðildir” gibi bir durumda ortaya koymadý deðil. Android kullanýcýlarýnýn güncel sürüm kullanamamalarýný kaderin bir oyunu olarak gördüklerine (kendimde dahil olmak üzere) þahit olmaktayýz.
Apple ise yeni iþletim sistemi iOS 8′i çok yakýnda bizlere tanýtacak. iOS 8′de olmasý muhtemel bazý özellikleri sizlerle paylaþacaðýz. JailBreak ile FaceTime uygulamasý 3G ile de kullanýlmaya baþlamýþ ve iOS 6 ile birlikte FaceTime uygulamasýna 3G’den görüþme yapabilme özelliði eklenmiþti. iOS 7 ve iPhone 5S ile birlikte tanýtýlan parmak okuma teknolojisi TouchID ile Apple þu anda sadece ekran kilidi açma ve iTunes üzerinde ödeme yapabilmemize olanak saðlarken; JailBreak ile farklý ödeme yöntemleri ve farklý iþlevleri parmak okuma teknolojisinin kavuþmasý saðlanmýþtý. Asphaleia, BioProtect, BioLockdown ve AppLocker ile JailBreak yapýlmýþ iPhone 5S’lerinizin TouchID sensörleri gerçek bir canavara dönüþtüðünü belirtelim.
iOS 8 ile birlikte ise Apple’ýn TouchID sensörünün daha efektif kullanýlmasýný saðlayacaðý belirtilmekte. Özellikle bankacýlýk iþlemlerinde þifre gelmesi ve bunu 3 dakika içinde girmemiz yerine parmak izi okuma teknolojisi ile hesaplarýmýza ulaþmak saðlanmýþ olacak. Bu teknolojiye hem bankalarýn hemde Apple’ýn hazýr olduðu vurgulanýyor. Bakalým iOS 8 ile birlikte ülkemizde de bu tarz yenilikleri görebilecek miyiz. Bu yeniliðin bankalarýn güvenlik sistemleri içinde mükemmel bir parametre olduðunu hatýrlatalým.
Mobil Ödemeler konusunda da iOS 8′in hem TouchID hemde iBeacons teknolojisinin çok daha farklý yerlerde kullanýlmaya baþlanacaðý ve bu hizmetin öncelikle AppleStore’lardan baþlayacaðýnýn altý çiziliyor. Haziran ayýnda yapýlacak olan Apple konferansýnda iOS 8′in tanýtýlmasý bekleniyor.
Alýntýdýr. (Andronova.Net)