Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriþ Yap
Buda benden gelsin kilitli ekran resmim Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriþ Yap
Atatürk’ün takýmý!
Metin Tükenmez
mtukenmez@fanatik.com.tr
Son yýllarda Atatürk’ün tuttuðu takým toplumun ilgisini çeken konulardan biri oldu. Yeni Yüzyýl Gazetesi’nde çalýþtýðým günlerde sevgili aðabeyim Ergun Hiçyýlmaz, Atatürk’ün Beþiktaþlý olduðunu iddia eden bir yazý yazdý. Fenerbahçeli Ergun aðabeye Fenerbahçeliler’den müthiþ tepki geldi. Çünkü Onlar Atatürk’ün Fenerbahçeli olduðunu söylüyorlardý. Gerekçeleri ise büyük önderin Fenerbahçe Kulübü’nü ziyaret etmesi ve aný defterine yazý yazmasý...
12.08.2005
Cumhuriyet Gazetesi’nde, bu günlerde ‘Ölümünün 90. yýlýnda Tevfik Fikret’ baþlýklý bir dizi yayýmlanýyor. Deðerli araþtýrmacý yazar Orhan Karaveli’nin bizlere aktardýðý bilgilere göre Atatürk 1930’lu yýllarda sýk sýk Galatasaray Lisesi’ni ziyaret eder. Bunlardan birinde, zamanýn Ýçiþleri Bakaný, Galatasaray Lisesi mezunu Þükru Kaya müdür odasýnda aðýrladýðý Atatürk’e sorar:
- Ýstanbul’da bunca okul varken neden özellikle burasý Paþam? Yoksa siz de ‘bizden’ misiniz?
- O da ne demek çocuk?
- Yani Galatasaraylý msýnýz?
- Ben kulüp tutmam, çünkü hepsi ‘benimdir’! Sivil ve özellikle asker, toplumun tamamýna hizmet edenler bir kulüp tutsalar bile bunu açýklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde otoriteleri sarsýlýr. Tavsiye etmem.
- O halde niçin buradayýz?
- Çünkü burada Tevfik Fikret’i görür gibi oluyorum. Fýrsat bulursam gene geleceðim, ‘onun’ öðrencisi olduðu ve müdürlük yaptýðý bu irfan müessesesine... Hele ‘odasý’... Olduðu gibi korunmasý gereken paha biçilmez bir müzedir benim gözümde.
Kaynak:forum.donanimhaber.com
Atatürk'ün tuttuðu tek takým Türk milli takýmýdýr.
Bu söylentiler, sadece büyük kulüplerin sempati toplamak için yaptýðý bir fýrsatçýlýk.