Gönderen Konu: Yeni güncelleme sonrasý ganimet için küçük tavsiyeler  (Okunma sayýsý 5670 defa)

Çevrimdýþý uzaya

• 84.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 703
  • Rep Puaný : 12
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 179 Mesajý Toplam
    253 Kere Beðenildi
  • COC Nick : Uzay Altay
  • Klaným : EYÜP SULTAN
Yeni güncelleme sonrasý ganimet için küçük tavsiyeler
« : 13 Aralýk 2015, Pazar - 22:00 »
Arkadaþlar yeni güncelleme sonrasý çoðu kiþi ganimet bulamamaktan þikayetçi . Dolayýsýyla yeni güncelleme sonrasý bazý küçük notlar vericeðim .

1.Ucuz ordu basmak
Yeni güncelleme sonrasý özellikle düþük liglerde pahalý ordu basmanýn bir özelliði kalmýyor . Gelen ganimetin %90 i maden ganimeti . Dolayýsýyla önereceðim taktik Barch ve en etkilisi bu þimdilik.
2.Depolarý Daðýnýk ama korunaklý düzen

Yeni sistemde artýk 1-2 depo kaybetmemek pek önemli deðil . Tüm depolarý merkezde  savunmaya kalkýþýrsak ekstra kara büyüyü de düþünürsek hepsinin alýnmasý kuvvetle muhtemel . Onun yerine depolarýn hepsini kaybetmeyecek savunma daha önemli .
Köy binasý 9 için önerdiðim savunma : ( Eklenecek.)
3. Klan savaþlarý
Klan savaþlarý çok daha önemli Hâle geldi  , yoksa ganimet biriktirmek zor .
4.Klan kalelerinin savunmadaki Önemi
Burda sýk yapýlan bir yanlýþtan da bahsetmek istiyorum : Savunmaya clan desteði almamak . Eðer rakibe zorluk çýkartmak istiyorsanýz , bu þart .
5.Kupa kasmak

Herkes ölü köyleri bulmak için kupa düþmeyi düþünüyor olabilir ama lig bonusunu düþününce kupa kasmaya da deðer ( Köy binasý 10 için ) tabi burdaki alt sýnýr usta 2 dir bence , Hem aktif ama ganimetli köylerin bulunacaðý yer , hem de lig borusuna masrafýn bir kýsmýnýn karþýlanabileceði yer .

Daha eklenecek konular var : Örneðin intikamlara dikkat etmek ya da Barch i % 50 alabileceðin Köyde kullanmak gibi . Ama asýl önemli kýsmýn bu olduðunu düþünüyorum .

DÝPNOT:OYUNDAN ÇIKARKEN IKSIRIN VE KARA IKSIRIN BIR KISMINI KIÞLADA SAKLAMAYI UNUTMAYIN , FAYDASI OLUR.

Saygýlarýmla.....

Foruma geri döndüm , artýk akþamlarý düzenli olarak burda olmaya çalýþacaðým.

Linklerin Görülmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap

uzaya 'nin Mesajlarýný Beðenen 3 Kullanýcý: Furkanx (15 Aralýk 2015, Salý - 18:12), T-Rex! (14 Aralýk 2015, Pazartesi - 11:49), SLayTR (14 Aralýk 2015, Pazartesi - 09:16)

Çevrimdýþý IBadLife

• 8.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 21
  • Rep Puaný : 0
  • Clash of Clans
  • 3 Mesajý Toplam
    3 Kere Beðenildi
  • COC Nick : IBadLife
Ynt: Yeni güncelleme sonrasý ganimet için küçük tavsiyeler
« Yanýtla #1 : 13 Aralýk 2015, Pazar - 22:20 »
Çok gereksiz ve saçma konusmussun.bunlarý zaten hemen hemen hepimiz biliyoruz.Ne gerek varki 👎👎

Çevrimdýþý MissOwnage

• 7.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 20
  • Durumum:
  • Cesãr Sanchèz
  • 6 Mesajý Toplam
    6 Kere Beðenildi
  • COC Nick : Cesar Sanchez
  • Klaným : Janissary
« Yanýtla #2 : 14 Aralýk 2015, Pazartesi - 13:22 »
Çok gereksiz ve saçma konusmussun.bunlarý zaten hemen hemen hepimiz biliyoruz.Ne gerek varki 👎👎

Sana kimse bilmiyorsun demedi, insanlara destek olmak için açýlmýþ bir konu ve bilmeyen de epeyce fazla. Konu baltalamayý bir kenara býrak, faydalý iþleri görünce teþekkür butonuna bas..

Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap

MissOwnage 'nin Mesajlarýný Beðenen Kullanýcýlar: uzaya (14 Aralýk 2015, Pazartesi - 17:10)

Çevrimdýþý bayex

• 18.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 52
  • Clash of Clans
  • 10 Mesajý Toplam
    13 Kere Beðenildi
  • COC Nick : bayex
  • Klaným : ÇILGIN TÜRKLER
« Yanýtla #3 : 14 Aralýk 2015, Pazartesi - 13:44 »

Sana kimse bilmiyorsun demedi, insanlara destek olmak için açýlmýþ bir konu ve bilmeyen de epeyce fazla. Konu baltalamayý bir kenara býrak, faydalý iþleri görünce teþekkür butonuna bas..

Arkadaþ faydalý bir þey görememiþki gereksiz yazý yazdýðýný söylemiþ.

20 dev
20 büyücü
10 kýrýcý
4 büyü ( 2 öfke + 2 þifa)

20 dev=60 000
20 büyücü = 70 000
10 kýrýcý=30 000
2 öfke 66 000
2 þifa= 48 000
toplam= 274 000 kapalý savunmalý bir köyden hem bina hem ganimeti ii almak için yeterli bir basit ordu. Alacaðýmýz ganimet max 350 000 + 110 000 =460 000 -270 000
kalan 190 000*2 savas anca yapýyoruz kalkan varken  380 000 -350 000 bize daldýklarýnda alýyorlar  30 000 . Bu mevcut ile iksir ile yapýlan yapý ve iþlemlere yetimek mümkün deðil . Ayný durumda kara ilede sýkýntý var fakat onu orduyu sadece iksir ile hazýrlayýp kurtara biliyoruz. 1 saldýrýda  3 saat kalkan maliyeti varken  2 saldýrýda  5 saat olur 3 saldýrýya ordu hazýrlayacak zaman kalmadýðý gibi kalkanda kalmýyor . Yani mevcut güncellemede sadece ben sýkýntý çekiyorsam  sorun bendedir dicem fakat sanýyorum ki herkes sýkýntý çekiyor.

Usta ikide nasýl bir ordu ile ganimet almayý planlýyor arkadaþ yazmasý gibi deðil her þey . Bende yazýyorum o zaman faydalý bir bilgi . Usta 2 yede çýkmayýn Titan hatta efsaneye çýkýn nede olsa ganimet bonusu iyi Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap.  Saçmalamak bu malesef. Yapýlan savaþ sonunda gelen bonus yetersiz ordu maliyetleri haddinden fazla ve aldýðýmýz saldýrýda yaptýðýmýz savaþlardaki ganimetlerin hepsini kaybediyoruz. Oyun sürekli atmaya yönelik seri sekilde ganimet kasmak sýkýntý güya hýzlandýrmalar  1 saat ve  5 er elmas fakat hýzlandýrmada 2  ordu hazýrlayýp dalmak neredeyse imkansýz dalsanda kalkan yok oluyor . Çalýþan insanlarýn bu pyunu oynadýðýný unutmayalým . Ne kadar ergen kesim küreselde boy gösteriyorsada bir o kadarda olgun ve iþi gücü olan tek amacý geliþip klan savaþý yapmak olan insanlar var.

Bazý insanlar kupa kasamýyor diye yapýlan bu düzenleme yakýnda batar sabah uyandýðýmda  120 kupa 4-5 defans almýþ oluyor %0 saldýrý ile . Süpercel yanlýþýndan dönmez ise o efsanedeki arkadaþlar yakýnda ya birbirlerine saldýrýp duracaklar yada onlarda oyunu býrakacaklar baþka yöne gitmez bu iþ. Resmi face sayfalarýndaki tepkileri burda yazsak sayfalar almaz . Twiterdan takipe edenleri de duymak güzel olur.

Eski sitem iyi bence kupa kasmak isteyenlere uygulasýnlar titan  3 ve üstüne bence þampiyon ve altýneskisitemde kendince oynasýn yoksa oyunun tadý kaçýyor.

Günde ortalama 8-10 saldýrý yapardým artýk 4-5 lere düþüyorum. Hele 11 saat kalkan gelirse hiç bakmýyorum oyuna. akþam evde bir iki saldýrý yatýþ yine . Bu sabaha kadar dalan bile olmamýþ köye düþünün durumu . millet kopuyor bence.

klan ID si :#YYCRG80C

bayex 'nin Mesajlarýný Beðenen 2 Kullanýcý: yesilll (15 Aralýk 2015, Salý - 23:12), yesim (14 Aralýk 2015, Pazartesi - 14:05)

Çevrimdýþý yesim

• 7.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 18
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 4 Mesajý Toplam
    6 Kere Beðenildi
  • COC Nick : yesim
  • Klaným : eclipse
« Yanýtla #4 : 14 Aralýk 2015, Pazartesi - 14:07 »
Tamamen katýlýyorum size oyunu sadece titan ve efsaneler oynasýn siz býrakýn denmiþ bu güncelleme de umarým eskiye döner yoksa kimse oyun oynamýyor maden topla çýk 👎👎👎👎👎😠

😏

Çevrimdýþý bayex

• 18.Seviye Üye
  • *
  • Clash of Clans
  • 10 Mesajý Toplam
    13 Kere Beðenildi
« Yanýtla #5 : 14 Aralýk 2015, Pazartesi - 14:21 »
Arkadaþlar yeni güncelleme sonrasý çoðu kiþi ganimet bulamamaktan þikayetçi . Dolayýsýyla yeni güncelleme sonrasý bazý küçük notlar vericeðim .

1.Ucuz ordu basmak
Yeni güncelleme sonrasý özellikle düþük liglerde pahalý ordu basmanýn bir özelliði kalmýyor . Gelen ganimetin %90 i maden ganimeti . Dolayýsýyla önereceðim taktik Barch ve en etkilisi bu þimdilik.

Demiþsin buna cevap yazmadým . Misal ben kristal bir ve usta  2 arasýnda takýlýrdým hep þimdi altýn 1 e kadar düþtüm ve sürekli kupa býrakyorum amacým belli benden zayýf th 8 leri dev okcu ile daðýtým  200 000- 250 000 arasý ganimeti alýp saldýrý almadan biriktirme  ki bu þuan faydali zaten kimse dalmýyor gibi fakat bu  8 lerin geliþimini çok kötü etkileyecek bence bu kez onlar isyan edecekler ben bile  11 saat kalkan geldimi sohbete girip çýkýyorum. Klandakiklerde ayný takviye istemeler azaldý neredeyse çünkü kimse dalmýyor.

Çevrimdýþý uzaya

• 84.Seviye Üye
  • *
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 179 Mesajý Toplam
    253 Kere Beðenildi
« Yanýtla #6 : 14 Aralýk 2015, Pazartesi - 17:22 »

Arkadaþ faydalý bir þey görememiþki gereksiz yazý yazdýðýný söylemiþ.

20 dev
20 büyücü
10 kýrýcý
4 büyü ( 2 öfke + 2 þifa)

20 dev=60 000
20 büyücü = 70 000
10 kýrýcý=30 000
2 öfke 66 000
2 þifa= 48 000
toplam= 274 000 kapalý savunmalý bir köyden hem bina hem ganimeti ii almak için yeterli bir basit ordu. Alacaðýmýz ganimet max 350 000 + 110 000 =460 000 -270 000
kalan 190 000*2 savas anca yapýyoruz kalkan varken  380 000 -350 000 bize daldýklarýnda alýyorlar  30 000 . Bu mevcut ile iksir ile yapýlan yapý ve iþlemlere yetimek mümkün deðil . Ayný durumda kara ilede sýkýntý var fakat onu orduyu sadece iksir ile hazýrlayýp kurtara biliyoruz. 1 saldýrýda  3 saat kalkan maliyeti varken  2 saldýrýda  5 saat olur 3 saldýrýya ordu hazýrlayacak zaman kalmadýðý gibi kalkanda kalmýyor . Yani mevcut güncellemede sadece ben sýkýntý çekiyorsam  sorun bendedir dicem fakat sanýyorum ki herkes sýkýntý çekiyor.

Usta ikide nasýl bir ordu ile ganimet almayý planlýyor arkadaþ yazmasý gibi deðil her þey . Bende yazýyorum o zaman faydalý bir bilgi . Usta 2 yede çýkmayýn Titan hatta efsaneye çýkýn nede olsa ganimet bonusu iyi Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap.  Saçmalamak bu malesef. Yapýlan savaþ sonunda gelen bonus yetersiz ordu maliyetleri haddinden fazla ve aldýðýmýz saldýrýda yaptýðýmýz savaþlardaki ganimetlerin hepsini kaybediyoruz. Oyun sürekli atmaya yönelik seri sekilde ganimet kasmak sýkýntý güya hýzlandýrmalar  1 saat ve  5 er elmas fakat hýzlandýrmada 2  ordu hazýrlayýp dalmak neredeyse imkansýz dalsanda kalkan yok oluyor . Çalýþan insanlarýn bu pyunu oynadýðýný unutmayalým . Ne kadar ergen kesim küreselde boy gösteriyorsada bir o kadarda olgun ve iþi gücü olan tek amacý geliþip klan savaþý yapmak olan insanlar var.

Bazý insanlar kupa kasamýyor diye yapýlan bu düzenleme yakýnda batar sabah uyandýðýmda  120 kupa 4-5 defans almýþ oluyor %0 saldýrý ile . Süpercel yanlýþýndan dönmez ise o efsanedeki arkadaþlar yakýnda ya birbirlerine saldýrýp duracaklar yada onlarda oyunu býrakacaklar baþka yöne gitmez bu iþ. Resmi face sayfalarýndaki tepkileri burda yazsak sayfalar almaz . Twiterdan takipe edenleri de duymak güzel olur.

Eski sitem iyi bence kupa kasmak isteyenlere uygulasýnlar titan  3 ve üstüne bence þampiyon ve altýneskisitemde kendince oynasýn yoksa oyunun tadý kaçýyor.

Günde ortalama 8-10 saldýrý yapardým artýk 4-5 lere düþüyorum. Hele 11 saat kalkan gelirse hiç bakmýyorum oyuna. akþam evde bir iki saldýrý yatýþ yine . Bu sabaha kadar dalan bile olmamýþ köye düþünün durumu . millet kopuyor bence.
Sen dev saldýrýsýndan bahsediyorsun  Ben Barch diyorum ki Barch ile 200000 5-6 dk aramada zaten çýkýyor . Köy binasý 9 ve zaten onu alsan ganimet birikir , evet eski sistem bence de çok daha iyiydi ama þimdi elimizde olan bu  .En son yorumunda yazdýðýna göre sen de bir haklýlýk Payý bulmuþsun .
Önce gereksiz demiþsin ( doðru ama gerek yok anlamýnda ) , sonra saçma demiþsin ( yanlýþ anlamýnda ) en son da hepimiz biliyoruz demiþsin ( yanlýþ biþeyi mi biliyorsun ?) , kendi içinde çeliþen Cümleye yorum yapmazdým ama neyse

Not:Anlattýklarýmý bilmeyenlerin de olduðuna eminim .

Saygýlarýmla.....

Çevrimdýþý bayex

• 18.Seviye Üye
  • *
  • Clash of Clans
  • 10 Mesajý Toplam
    13 Kere Beðenildi
« Yanýtla #7 : 14 Aralýk 2015, Pazartesi - 18:01 »
Sen hala bu durumu anlamayanlardansýn bu belli okçu devle kas diyorsun iyi hoþta bunu yapmak için nere incez altýn lige kimler var TH 8 ler ne olacak onlara çökecez böylece adamlar sürekli gani kaybýna girecek ve geliþmeleri duracak.

Biraz oyunu aç ve bulunduðun lige bak kazanýlan saldýrýdan çok kazanýlan savunma var demek bundan ne anlýyorsun sen adamlar çok mu iyi savunuyor kendilerini sanýyorsun hayor kupa düþen düþene þampiden altýna iniyor adam kime çökecek th 9 a mý hayýr 8 lere iniyorlar .

Önceki sistemde en azýndan bir kýsým bonus için ustada durmayý tercih ediyordu yada þampide þimdi onlarda aþaðý iniyor.

arkadaþ doðru demiþ.
Çok gereksiz ve saçma konusmussun.bunlarý zaten hemen hemen hepimiz biliyoruz.Ne gerek varki 👎👎 yazý yazmýþsýn  ve hala gereksiz ve saçmaca kendini savunuyorsun .

Sadece kendini düþünürsen süpercel gibi düþünüyorsundur . Bana dokanmayan yýlan bin yýl yaþasýn matýðý seninki .

Çevrimdýþý uzaya

• 84.Seviye Üye
  • *
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 179 Mesajý Toplam
    253 Kere Beðenildi
« Yanýtla #8 : 14 Aralýk 2015, Pazartesi - 18:18 »
Sen hala bu durumu anlamayanlardansýn bu belli okçu devle kas diyorsun iyi hoþta bunu yapmak için nere incez altýn lige kimler var TH 8 ler ne olacak onlara çökecez böylece adamlar sürekli gani kaybýna girecek ve geliþmeleri duracak.

Biraz oyunu aç ve bulunduðun lige bak kazanýlan saldýrýdan çok kazanýlan savunma var demek bundan ne anlýyorsun sen adamlar çok mu iyi savunuyor kendilerini sanýyorsun hayor kupa düþen düþene þampiden altýna iniyor adam kime çökecek th 9 a mý hayýr 8 lere iniyorlar .

Önceki sistemde en azýndan bir kýsým bonus için ustada durmayý tercih ediyordu yada þampide þimdi onlarda aþaðý iniyor.

arkadaþ doðru demiþ.
Çok gereksiz ve saçma konusmussun.bunlarý zaten hemen hemen hepimiz biliyoruz.Ne gerek varki 👎👎 yazý yazmýþsýn  ve hala gereksiz ve saçmaca kendini savunuyorsun .

Sadece kendini düþünürsen süpercel gibi düþünüyorsundur . Bana dokanmayan yýlan bin yýl yaþasýn matýðý seninki .
1.Okçu dev diyen ben deðilim sensin (Barch = Barbar +Okçu )
2. Ben Th8 lere çökmekten bahsetmedim maden ganimeti dedim Th8 diyen yine sensin
3.Kendi Yaptýðýn þeye kendin saçma diyorsun , daha inemeyiz diyorsun , sonra da benim yorumum saçma ve gereksiz (2si bir arada nasýl oluyor hâlâ anlamadým )
4.Th8 ler de doðru savunmayla barbar okçuya karþý tüm depolarý kaybetmezler , yanlýþ savunmadan zaten çalarsýn .
5.Usta 2 belki biraz az kalmýþ olabilir Haklýsýnýz , th9 olarak daha kristal 1 i bile görmedim ve yorumumda hata olmasý doðal .
6.Bunlarý hepimiz biliyoruz diyip Barch i dev zanneden yine sensin .

Saygýlarýmla.....

Çevrimdýþý bayex

• 18.Seviye Üye
  • *
  • Clash of Clans
  • 10 Mesajý Toplam
    13 Kere Beðenildi
« Yanýtla #9 : 14 Aralýk 2015, Pazartesi - 18:27 »

Ha dev okçu ha barbar okçu . Dev+okçu az kýrýcý ile ganimet vermeyecek kaç th 8 var hepsini düzlüyorum. Zevk alýyormuyum hayýr almýyor. Aramalarda TH 11 bile altýn 1 de sabah uyandýðýnda kaç savunma almýþ oluyor köyün .  70-80 kupa almýþ þekilde uyanýyorbi çok insan arkadaþýn biri tam  230 kupa almýþ hepside  hero indirip çekmiþ. Herkes altýn 1 ve altýna düþerse ne olur burda gani kasanlar düþünsene . Senin yazdýðýn tavsiye ettiðin þeyler güncelleme olmadan öncede olan þeyler. Boþ þeyler yazýyorsun bizim yazdýðýmýz ise eski sistemin yeniye göre daha adil olmasý en azýndan  usta ve  þampide olmak isteyen çoktu þimdi hepsi aþaðý dökülüyor.Yakýnda buralardada ganimet kalmayacak o zamanda yazacakmýsýn o yazdýklarýný. Ýki adým öteni göremiyorsun ufacýk aklýnla dünya yazacam diye uðraþýyorsun . Çok þaçma ve gereksiz bir baþlýk açmýþsýn . Oyunda olanlarýn yarýsý okçu barbar ile bir kýsýmý dev okçu ile bir kýsmýda bonusu ile geçiniyordu gül gibi . Þimdi güya dengeleyecez derken oyunun içine ettiler.

Burda yazanlar bilmiyormu senin dediklerini ne küfür ediyorlar sanýryorusun.
« Son Düzenleme: 14 Aralýk 2015, Pazartesi - 18:32 Gönderen: Gökbörü »

Çevrimdýþý Gökbörü

• Rehber Kur-an, Hedef Turan.
  • 85.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 754
  • Rep Puaný : 54
  • FENERBAHÇE
  • 247 Mesajý Toplam
    369 Kere Beðenildi
  • COC Nick : Utku
  • Klaným : 1453
« Yanýtla #10 : 14 Aralýk 2015, Pazartesi - 18:31 »
Saygý ve görgü kurallarý çerçevesinde tartýþmanýza devam edebilirsiniz arkadaþlar. Kýrmadan incitmeden konuþalým lütfen. Burasý bir forum sayfasý. Bir insaný hor görerek yorumlamak deðil, yol göstererek yorumlamak en doðrusudur.

Ýyi forumlar.

Çevrimdýþý uzaya

• 84.Seviye Üye
  • *
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 179 Mesajý Toplam
    253 Kere Beðenildi
« Yanýtla #11 : 14 Aralýk 2015, Pazartesi - 18:39 »
Kardeþ akýl yaþýn kaç senin.
Ha dev okçu ha barbar okçu . Dev+okçu az kýrýcý ile ganimet vermeyecek kaç th 8 var hepsini düzlüyorum. Zevk alýyormuyum hayýr almýyor. Aramalarda TH 11 bile altýn 1 de sabah uyandýðýnda kaç savunma almýþ oluyor köyün .  70-80 kupa almýþ þekilde uyanýyorbi çok insan arkadaþýn biri tam  230 kupa almýþ hepside  hero indirip çekmiþ. Herkes altýn 1 ve altýna düþerse ne olur burda gani kasanlar düþünsene . Senin yazdýðýn tavsiye ettiðin þeyler güncelleme olmadan öncede olan þeyler. Boþ þeyler yazýyorsun bizim yazdýðýmýz ise eski sistemin yeniye göre daha adil olmasý en azýndan  usta ve  þampide olmak isteyen çoktu þimdi hepsi aþaðý dökülüyor.Yakýnda buralardada ganimet kalmayacak o zamanda yazacakmýsýn o yazdýklarýný. Ýki adým öteni göremiyorsun ufacýk aklýnla dünya yazacam diye uðraþýyorsun . Çok þaçma ve gereksiz bir baþlýk açmýþsýn . Oyunda olanlarýn yarýsý okçu barbar ile bir kýsýmý dev okçu ile bir kýsmýda bonusu ile geçiniyordu gül gibi . Þimdi güya dengeleyecez derken oyunun içine ettiler.

Burda yazanlar bilmiyormu senin dediklerini ne küfür ediyorlar sanýryorusun.
Sen benim supercell i savunduðumu düþünüyorsun ama ben supercell i savunmuyorum .
Dev ve barbar arasýnda fark yok demiþsin maliyetlere bir bak istersen .
Isteyen oyunu býrakýr isteyen býrakmaz benim verdiðim tavsiyeler oyunu býrakmayanlar için .
Eskiden dev-okçu tutulan bir taktikte , ben diyorum ki artýk tutulmaz maliyetten dolayý .
Benim yazdýklarýmý dikkatle oku , eski sistem yenisinden daha iyiydi ama elimizde olan bu þu anda dediðimizi göreceksin . Benim verdiðim ufak tavsiyeler . Sen biliyorsun diye herkes bilmek zorunda deðil . O zaman ayný konudan da kaç defa açýlmýþ ( güncelleme sonrasý ganimet bulamýyoruz diye )O zaman herkes de ayný konuda açsýn herkes de tek konu okusun , birini okuyan ayný Þeyler diye okumasýn diðerini . Bence bu mantýkla bir yere varýlmaz .

Saygýlarýmla.....