Gönderen Konu: Mail, Facebook ve Oyun Güvenliðiniz Ýçin Bilmeniz Gerekenler  (Okunma sayýsý 3168 defa)

Çevrimdýþý Gökbörü

• Rehber Kur-an, Hedef Turan.
  • 85.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 754
  • Rep Puaný : 54
  • FENERBAHÇE
  • 247 Mesajý Toplam
    369 Kere Beðenildi
  • COC Nick : Utku
  • Klaným : 1453
Merhaba,

Son günlerde mail ve facebook hack olaylarý aþýrý derecede artmýþtýr. Amacým sizleri bu tür bir olaya karþý bilinçlendirmektir. Vereceðim bilgiler aslýnda hepinizin bildiði ama gözden kaçýrdýðý bilgiler. Ýþte bugün bunlarýn altýný çizerek bahsedicez. Unutmayýn ki mailin hacklenmesi demek, kiminizin kayýtlý oyununun hacklenmeside demek.

Hack yöntemlerini ve alýnmasý gereken önlemleri tek tek belirteceðim.

1. Yöntem: En büyük açýklar Facebook'dadýr. Mail adresinizi en çok tehlikeye sokan sosyal medya birimidir. Burada ki mail açýðý þöyledir;

Þimdi facebook'da mail adresinizin gizliliðini ' Sadece Ben ' yapmadýysanýz en büyük kurban sizsiniz demektir. Mesela bir çoðumuz facebook hesabýmýzýn kayýtlý olduðu mail adresine pek giriþ yapmayýz. Ve bir çok mail desteði veren firma (Hotmail,yahoo v.s.) bir mail adresine 6 ay giriþ yapýlmakdýktan sonra mail hesabýnýzý sistemden otomatik olarak silmektedir. Bu da þöyle bir tehlike arz etmektedir. Ayný mail adresini tekrar alabilirsiniz demektir. Örneðin; benim facebook mailim 'facebookutku@hotmail.com' . Ben bununla facebook'a giriþ yapýyorum diyelim. Bu mail adresine 6 aydan uzun bir süre girmezsem hesap silinecek ve ayný mail adresini kötü niyetli biri gelip hotmail üzerinden tekrar alýp, facebook üzerindende þifremi unuttum diyerek facebook hesabýnýzý izinsiz ele geçirebilir.

Bu yönteme karþý alabileceðiniz önlem ise, facebook mailinizin görünürürlüðünü ' Sadece Ben ' yapmanýz ve ara ara bu mail adresine giriþ yapmalýsýnýz.

2. Yöntem: Bilirsiniz bazý mail sistemlerinde, yeni bir kiþi listesi oluþturmak için facebook hesabýnýzdan kiþileri aktarýyorsunuz. Örneðin yahoo ' nun mail sisteminde var. Resimde görüldüðü gibi;

Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap

Þimdi daha net anladýðýnýzý var sayarak devam ediyorum. Ve aktarýmý gerçekleþtirdikden sonra þu görüntülerle karþýlaþýyorsunuz;

Ve sizin kayýtlý mail adresinize bu þekilde ulaþýyor kötü niyetli insanlar. Buna karþý almanýz gereken önlem ise gene, mail adresinizin görünürürlüðünü ' Sadece Ben ' yapmanýz gerekmektedir.

3. Yöntem:
Bir takým basit yazýlýmlar mevcut piyasada. Bunun en basiti þifre deneme programlarý. Þifre deneme programlarýnýn çalýþma pirensibi ise sadece sayýsal olarak þifre deneme. Diyelim ki facebook ya da mail adresinizin þifresi sadece rakamlardan oluþuyor. O zaman hacklenmeyi hak ediyorsunuz demektir. Küçük yaþta bir çocuk bile sizi hackliyebilir. Çünkü google'a facebook þifre kýrma ya da mail adresi þifre kýrma yazdýðýnýzda 1000'in üzerinde sonuç çýkýyor ve en az bunlarýn 500'ü þifre deneme programlarýnda oluþuyor.

Bu yönteme karþý almanýz gereken önlem ise þifrenizi harf ve sayýlardan oluþturmaktýr. Þifrenizde kullandýðýnýz harfleri ise büyük harf ve küçük harf olarak ayýrýrsanýz þifrenizin kýrýlmasý daha zorlaþýr.

Þuan ki güncel açýklar bunlar arkadaþlar. Yeni ve tehlike arz eden hack yöntemleri çýktýðýnda sizi gene buradan bilgilendireceðim. Umarým sizlere faydalý olabilmiþimdir.

Ýyi forumlar.

« Son Düzenleme: 15 Þubat 2014, Cumartesi - 21:02 Gönderen: utkuu34 »

Gökbörü 'nin Mesajlarýný Beðenen 3 Kullanýcý: Killer1453 (02 Mart 2015, Pazartesi - 15:24), Admin (29 Mart 2014, Cumartesi - 15:11), TReeArms (14 Þubat 2014, Cuma - 21:03)

Çevrimdýþý Ziyaretci

• 98.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 1277
  • Rep Puaný : 25
  • 1124 Mesajý Toplam
    3673 Kere Beðenildi
Ynt: Mail, Facebook ve Oyun Güvenliðiniz Ýçin Bilmeniz Gerekenler
« Yanýtla #1 : 14 Þubat 2014, Cuma - 17:45 »
Supercell bu konu hakkýnda önlem aldýðýný ve polise baþvurduðunu belirtti.

Kaynak: Linklerin Görülmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap

Çevrimdýþý Gökbörü

• Rehber Kur-an, Hedef Turan.
  • 85.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 754
  • Rep Puaný : 54
  • FENERBAHÇE
  • 247 Mesajý Toplam
    369 Kere Beðenildi
  • COC Nick : Utku
  • Klaným : 1453
Ynt: Mail, Facebook ve Oyun Güvenliðiniz Ýçin Bilmeniz Gerekenler
« Yanýtla #2 : 14 Þubat 2014, Cuma - 22:10 »
Supercell'in oyun hesaplarýnýnda pek güvenliði yok bu kesin. Çünkü oyunun birden fazla arayuzu var. Bu da birden fazla oyunun açýðý olduðunun belirtisidir.