Gönderen Konu: 0'dan 9'a kendi köy binamýn geliþim süreci...  (Okunma sayýsý 96661 defa)

Çevrimdýþý ugrtrkgvn56

• 19.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 54
  • Rep Puaný : 7
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 24 Mesajý Toplam
    57 Kere Beðenildi
  • COC Nick : ugrtrkgvn56/ugrtrkgvn/ugrtrkgvn568/ugurt56
0'dan 9'a kendi köy binamýn geliþim süreci...
« : 17 Mayýs 2014, Cumartesi - 08:51 »
Arkadaþlar öncelikle forumda emeði geçen yöneticilere ve forumu güncel tutan arkadaþlara teþekkürü borç bilirim.

Forumdan çok bilgi alýp kendi tarzýmý edindiðim tecrübeler sonunda keþfettim ve sizinle paylaþmak istedim.

Öncelikle temel stratejimden biraz bahsedip sonra detaylara giricem.

3. Ýþçiyi nasýl çabuk alýrým?

Benim asýl hedefim 450 taþ için 1250 kupa seviyesine ulaþmaktý yani 3. iþçiyi almaktý.Bu yüzden 3 iþçiye en hýzlý ulaþma ve bu sürede maksimum geliþme saðlayan bi strateji üstüne yoðunlaþtým.Yani 2.Seviyede sürekli saldýrý yapýp 1250 kupaya çalýþmak anlamsýz.Ayný þekilde 1250 kupa için 6. yada 7. Seviyeyi beklemekte zaman kaybý.Asýl amaç 1250 kupayý alýp bu sürede köyü olabildiðince geliþtirmek.Önemli olan saldýrý gücünü arttýrmak ve saldýrýdan gelen ganimeti biriktirmek ve bunu koruyabilmek.Þimdi detaylarda bunu nasýl yaptýðýmý anlatýcam.

Yani ben bütün birimleri yükseltmeden köy binanýzý yükseltmeyin düþüncesine karþýyým.Çünkü ne kadar yükseltirsek yükseltelim bi üst level illaki bizim köyümüzü yýkacak güçte olacaktýr.3 ay ayný seviyede kalýp ayný birimleri geliþtirmek ve savaþmak bi süre sonra ya nereye kadar sürecek dedirtiyor.O yüzden oyuna baðlýlýðýn kopmamasý için yeni birimleri açmak heyecan katýyor ve eðlence artýyor.Bu demek deðildir ki hiç bir geliþme yapmadan üst seviye köy binasýna geçin..

Þunu belirtmekte fayda var,dünya kadar para harcadýðý halde top player listesinde ilk 10 sürekli deðiþiyor.Yani ben saðlam adýmlarla gelip 1. olucam gibi bi düþünceyle yaklaþmayýn oyunun tadýný çýkarmaya bakýn.

Vereceðim örneklerle düþüncemi daha iyi açýklayacaðýmý düþünüyorum ve baþlýyorum..

1. Seviye

Bu seviye en basit seviyedir ve sadece 2 top savunmamýz mevcut.
Savunmanýn yanýnda 1'er tane altýn madeni ve iksir toplayýcý ve bunlarýn 1'er tane depolarý mevcut.
Ayrýca 1 kýþla ve 1 kampýmýz var.
Bu seviyede zaman geçirmeden köy binamýzý 2. seviyeye yükseltiyoruz.(Taþ harcamýyoruz)

2. Seviye

Bu seviyede yeni eklenen birimler þunlar;
1'er tane altýn madeni ve iksir toplayýcý,1 tane kýþla,1 okçu kulesi ve 25 duvar.
Duvarlarý yükseltmeye çok gerek yok.Zaten deponuz küçük ve bi kaç saldýrýda doldurabileceðiniz için duvarlarý yükseltmeyin.
Bu seviyede de çok fazla zaman kaybetmeden köy binamýzý 3. seviyeye yükseltiyoruz.(Taþ harcamýyoruz)

3. Seviye

1'er tane altýn madeni ve iksir toplayýcý,1'er tane altýn ve iksir deposu,1 tane ordu kampý,1 tane laboratuvar,25 duvar,
1 tane havan,2 tane bomba.

Bu seviyede biraz zaman harcayýp yükseltmelerinizi yapabilirsiniz çünkü önemli eklentilerin geldiði adam akýllý ilk yükseltme olarak bunu görüyorum.Kýþlalarýnýzý yükselterek yeni savaþçýlar açýp bu savaþçýlarý laboratuvar'da geliþtirmeye bu seviyeden baþlamanýz lazým çünkü geliþrtirmeler çok faydalý oluyor.5 tane savaþçý yerine 1 tane savaþçý çýkarabileceðiniz seviyelere bu geliþtirmeler sayesenide yükseliyoruz.

Duvarlarý 2. seviyeye yükseltip depolarý duvarlarýn arasýnda korumaya çalýþýn.(Duvarlarý 3. seviye yapmanýza gerek yok)

Ordu kampý 2 tane olduðu için saldýrý gücünüz 2'ye katlanmýþ durumda.Bu yüzden gerekli altýn ve iksir için saldýrýlardan daha çok ganimetle dönebiliyosunuz.O yüzden altýn ve iksir toplayýcýlarý yükseltmeyle zaman kaybetmeyin bunun yerine saldýrý yapýn.

Yine bu seviyede gereðinden fazla zaman kaybetmeden yükseltiyoruz.(Taþ harcamýyoruz)
3'ten 4'e yükselme süresi 1 gün olduðundan yapmadýðýnýz savunma yükselmelerini bu sürede tek iþçi ile tamamalayabilirsiniz.Yükseltmede bir birimi sonuna kadar yükseltip diðer birimi yükseltmeden býrakmak yerine biri yükselince diðerine geçecek þekilde yükseltmeniz daha faydalý olacaktýr.

Önerdiðim birim seviyeleri þunlar;

altýn ve iksir toplayýcýlar:2
altýn ve iksir deposu:5
ordu kampý:3
laboratuvar:1
havan:1
top:4
okçu kulesi:3
duvarlar:2
kýþla:5

4. Seviye

1'er tane altýn madeni ve iksir toplayýcý,1 tane kýþla,1 tane okçu kulesi,25 duvar,1 hava savunmasý,2 tane yaylý tuzak.

Bu seviyede hava savunmanýzý hemen açmayýn.Bunu 5.Seviyede açmanýzý öneriyorum.Hem zaman kaybetmeyin hem altýný buna harcamayýn.Çünkü bu seviyede hava saldýrýsý pek görülen biþey deðildir.Havaný ve duvarlarý yükseltmek daha mantýklý.Ayrýca bu seviyeye kadar mümkün olduðunca altýn ve iksir toplayýcýlarý yükseltmeyin zaman kaybý olmasýn.Depoyu yükseltmekte zarar yok.Çünkü bu olaylar 2 gün içinde olacaðý için bu sürede asýl kazancýnýz saldýrýlardan gelen ganimet olacaktýr.Bu aþamaya kadar önceliðiniz savunma ve depolarda olsun.

Havaný merkeze konuþlandýrýp etrafýna depolarý yerleþtirirseniz saldýrýlardan az hasarla kurtulursunuz.
Yine bu seviyede duvarý 3.seviyeye yükseltmenizi öneriyorum.Yani duvar seviyesi köy binasý seviyesinden 1 eksik olacak þekilde ilerlemek atýn kullanýmý açýsýndan optimum olaný.Eðer çok saldýrý yapýp altýný harcayacak yer bulamýyorsanýz duvarlara altýn harcayabilirsiniz.

Gerekli yükseltmeleri yaptýktan sonra bi üst seviyeye geçiyoruz.

altýn ve iksir toplayýcýlar:2
altýn ve iksir deposu:7
ordu kampý:4
laboratuvar:2
havan:2
top:5
okçu kulesi:4
duvarlar:3
hava savunma:inþa etmeyin.

5. Seviye

1'er tane altýn madeni ve iksir toplayýcý,1 tane ordu kampý,1 tane büyü fabrikasý,1 tane top,1 tane okçu kulesi,25 duvar,2 bomba,1 sihirbaz kulesi,2 hava bombasý.

Bu seviye önemlidir çünkü sihirbaz kulesi açýlýyor.Havan gibi toplu zarar verdiði ve kendine yakýndan saldýran birimleride yok edebildiði için çok çok öenmli bir birimdir.Bu birimlerin nasýl faydalý yerleþtirileceðini forumdaki konulardan bulabilirsiniz.

Ayrýca bu seviyede depolarý ve toplayýcýlarý son seviyelerine kadar yükseltmenizi öneriyorum çünkü bu seviyeden sonra yükseltmeler ciddi zaman alýyor ve yavaþtan yükseltme maliyetleri karþýlanmasý ve biriktirmesi zor seviyelere doðru yükseliyor.

Bu seviyede önceki yükseltmede kurmanýzý önermediðim hava savunmasýný kurmanýzý öneriyorum.Çünkü bu seviye sizin 1250 kupa kasmak için ideal seviyeniz olacak ve kýsa sürede altýnýnýz ve iksiriniz birikecek.Biriken bu altýn ve iksiri koruma önemi artacak.Ayrýca bunlarý yükseltme süresince kullanamayacaðýnýz birimler(top,havan gibi) yerine ordu kamplarý ve duvara harcamanýzý öneririm.

Peki 1250 kupaya nasýl ulaþýcaz.Her saldýrýda 25 kupa alýp bi sonraki saldýrýyý beklerken 15-20 kupa kaybederek bu iþ olmaz.
Bu seviyede olmasýný önerdiðim kýþla seviyesi 5.seviye yani duvar yýkýcýnýn açýldýðý seviye.Çünkü yükselme süresi ve çýkardýðý birimin kullanýlýrlýðý ve savaþçý kilidinin açýlmasýyla yükselmeside mümkün olmasý açýsýndan önemli bi seviye.Ordu kampý seviyesi ise 4.seviye yani toplamda 120 askerinizin olacaðý bi büyüklük yeterli.Yapmanýz gereken ise köy binanýz 5. seviye olana kadar laboratuvarý 3. seviye yapýyoruz ve okçuyu 3. seviyeye çýkarýyoruz.Sonra kimsenin sizi rahatsýz etmeyeceði,özellikle akþam saatlerinde kendinize 2 veya 4 saat ayýrýyorsunuz.Kýþlalarýnýzý 2 saatliðine(yetmezse 4 saatte olabilir) 4 kat hýzlandýrýp sürekli okçu basýyorsunuz arkadaþlar.Kýþla kapasitesi kadar sürekli okçu basýyorsunuz.Kamplar dolu olsada siz basmaya devam edin.Siz savaþta asker bastýðýnýz anda kuyrukta bekleyen askerler üretilmeye devam edecek ve bu 4 kat hýzlý olacaktýr.Yine önerdiðim saldýrý þekli ise okçularý köyün etrafýný saracak þekilde konuþlandýrmanýz.Bu þekilde %50 yýkým yaptýðýnýz anda en az 1 yýldýz ve köyün durmuna göre 5 kupa alýrsýnýz.Þanslýysanýz köy binasýný da yýkarsanýz 10 kupa eder ve düþük seviye köyleri %100 yýkarsanýz 15 kupa alýrsýnýz.Bu iþlemi 3 dk'da bir yapabilirsiniz hýzlandýrma iþlemiyle beraber.Ayrýca bazen öyle köyler görürsünüz ki kupa kaybýný göze alýp sadece ganimet alýp çýkmayý düþünebilirsiniz.Mesela uzun süre altýn ve iksir toplayýcýlarýnda ganimet birikmiþ köylerden hatrý sayýlýr ganimet toplayabilirsiniz.O yüzden hem 1250kupa(450 taþ) hem ganimet olarak size kýsa sürede geri dönüþü olacak bu yönetimi tavsiye ediyorum.Bu olay 1 hafta içinde olabilecek bi durum eðer yükseltmeleri ardý ardýna yaparsanýz.Yani iþçilerinizi boþuna bekletmezseniz 1-2 hafta içinde olabilecek biþey.2.Haftadan itibaren 3 iþçiye sahip olmak gerçekten oyunu hýzlandýrýyor.Bunu yapmak çok önemli.O yüzden tüm birimlerin yükselmesini beklemek çok zaman alacaðý için benim önerim yukarda yazdýðým þekilde.Karþý çýkan kendi görüþünün daha doðru olduðunu düþünenler olacaktýr saygý duyuyorum.

4.seviye köy binasýnda da 1250 kupa alýnabilir ancak maks. 80 askerle saldýrabileceðinizi ve bunun sadece köy binasý dýþarda kalmýþ köylere saldýrarak yapabileceðinizi hatýrlatýrým.Buda az bi kupa getirecektir.

altýn ve iksir toplayýcýlar:8
altýn ve iksir deposu:9
ordu kampý:5
laboratuvar:3
havan:2(yeterli ganimet toplayabildiyseniz 3 te olabilir)
top:6
okçu kulesi:5
duvarlar:4
hava savunma:1

5.seviyede 3. iþçiyi aldýktan sonra birikmiþ ganimeti kullanarak 6. seviyeye geçiyoruz.

6. Seviye

1'er tane altýn madeni ve iksir toplayýcý,25 duvar,1 tane havan,2 tane yaylý tuzak,1 tane sihirbaz kulesi,1 tane dev bomba.
Bu seviyede altýn ve iksir toplayýcýlarla depolarý son seviye yapmanýzý öneriyorum.Tabi kýþlalar hep son seviyede olmasýnda fayda var çünkü 15 kiþilik savaþçý artýþý çok önemlidir.Ancak 6. seviyede 3 günlük yükseltme sonucunda 1 ordu kampýndan 5 kiþilik artýþ saðlamak yerine 7. seviyeye çýkýp 2 gün içinde 45 kiþilik 4. orduyu kurmak hem daha az maliyetli hem daha kýsa zamanda oluyor.

Sihirbaz kulesini inþa edin ama yükseltmesi için altýn harcamayýn bu altýný köy yükseltmesinde kullanýn.Çünkü 7. seviye köy binasý sizin amatörlükten yarý profesyonelliðe adým attýðýnýz ilk seviyedir.6. seviyede bahsettiðim yükseltmeleri yapýp fazla zaman kaybetmeden yeni birimleri açýn va önce sayýyý arttýrýp sonra geliþtirin.

altýn ve iksir toplayýcýlar:10
altýn ve iksir deposu:10
ordu kampý:5'te kaýln 7. seviyede yenisini açarsýnýz.Sonra yükseltirsiniz.
laboratuvar:4(okçu,dev ve duvar yýkýcýyý 3. seviye yapmak için)
havan:3(önceden 3 yaptýysanýz bu seviye þimdilik yeterli yükseltmek yerine 7. seviyeye geçip yenisini inþa edin)
top:6 yeterli
okçu kulesi:6
duvarlar:5
kýþla:7 yapýlabilir (sihirbaz önemli bi saldýrý birimi)
hava savunma:2

7. Seviye

1 tane kara iksir deposu,1 tane izbe kýþla,1 tane kýþla,1 tane ordu kampý,Barbar Kral,2 tane top,1 tane okçu kulesi,50 tane duvar,1 tane havan,2 tane bomba,1 tane hava savunmasý,1 tane dev bomba,1 tane güdümlü hava mayýný,2 tane gizli tesla.
Arkadaþlar gördüðünüz gibi hem savunma hem saldýrý gücünün ciddi artýþ gösterdiði bu seviye bana göre 6. seviyeyi tamamen yükseltmekten daha faydalý.Oyuna yeni bir heyecan ve bakýþ açýsý geliyor.ilk Hero Barbar Kral bu seviyede kullanýlabilir oluyor.Tabi bu anýnda mümkün olmuyor bunun için biraz zaman gerekiyor ancak deðiyor.7.seviyede ilk defa tüm savunmamýz tamamen duvarla kaplanýlabilir oluyor ve ordu kampý ve kýþla sayýsý 4 oluyor.Hem üretim hýzý hem kapasite artýyor.200 kiþilk ordunuz ilk defa bu seviyede oluyor ve bu inanýlmaz bi etki saðlýyor saldýrýlarda.Olmasý gereken buymuþ diyosunuz.Bu seviyede önerdiðim þeyler anýnda yeni savunma birimlerini açmak ve makul yükseltmeleri anýnda yapmak.Mesela toplar,hava savunmasý,havan ve okçu kulesini anýnda yükseltmeniz lazým.Ayrýca duvarlarýda yükseltmeniz gerekiyor yavaþtan.Teslalarý üretip bekleyebilirsiniz çünkü yükseltme maliyeti ve getirisi açýsýndan çok fark yok ilk seviyede.Bunun yerine 8. seviyeye yükselip 3. teslayý çýkarmak daha mantýklý.1. seviye teslanýn hasar gücü 34,1250000 altýna yükseltmesi 4 gün sürüyor ve getirisi hasar gücünde 6 birim artýþ.Bunun yerine 3. teslayý 1000000 altýna 2 gün içinde 34 hasar gücü daha mantýklý geliyor.Yine bu seviyede tavsiyem 7. seviye olur olmaz yeni savunma birimlerinin çýkarýlmasýndan sonra kara iksir deposunu inþa etmek.Çünkü savaþlarda kazandýðýnýz kara iksirler yavaþtan birikmeye baþlýyor ve Barbar Kral için adým adým ilerliyoruz.Ayrýca Barbar Kral için taþ harcamamanýzý öneriyorum çünkü Barbar Kral her savaþta gerekli olmuyor.Elinizde bulunduracaðýnýz bi güç olarak tutuyosunuz hep.Çünkü savaþta ölünce yeniden kullanmak için 60 dk beklemek gerekiyor.3 dk içinde alacaðýnýz savaþý Barbar Kral kullanarak 1 dk içinde alabilirsiniz ancak Barbar Kral ölürse sonraki savaþýnýza 1 saat sonrasýna hazýr olacak.O yüzden sürekli deðilde gerektiðinde kullanacaðýnýz bi birim için taþ harcamamanýzý tavsiye ederim.

altýn ve iksir toplayýcýlar:11
altýn ve iksir deposu:11
ordu kampý:6 (200 kiþilik ordu)
laboratuvar:5(okçu,dev ve duvar yýkýcýyý 4. seviye yapmak için ayrýca þifacý ve sihirbaz için,balona dokunmayýn çok fark etmiyor)
havan:4 yada 5 altýn durumuna göre
top:7 yeterli
okçu kulesi:8
duvarlar:6
kýþla:8 yapýlabilir (þifacý için)
hava savunma:3 yada 4

Bunlarý saðladýktan sonra çok zaman harcamadan 8. seviyeye yükseltip kara iksir sondasýný 3. hava savunmasýný ve sihirbaz kulesini açýyoruz.Bunlar savunma ve üretim açýsýndan çok önemli çünkü.

8. Seviye

1 tane kara iksir sondasý,1'er tane altýn ve iksir deposu,1 tane izbe kýþla,1 tane okçu kulesi,50 tane duvar,1 tane hava savunmasý,2 tane yaylý tuzak,1 tane sihirbaz kulesi,1 tane dev bomba,2 tane hava bombasý,1 tane güdümlü hava mayýný,1 tane gizli tesla.

Burada ilk yapýlmasý gereken savunma birimlerini inþa etmek ardýndan kara iksir sondasýný 3. seviyeye yükseltmek.Bu þekilde Barbar krala 7. seviyede sahip olamadýysanýz 8. seviyede sahip olacaksýnýz.Ben 7. de sahip olup 2 kez yükseltme yaptým 8. seviyede.

altýn ve iksir toplayýcýlar:11
laboratuvar:6
havan:5 yada 6
top:9
okçu kulesi:9
duvarlar:6'da kalmanýz altýn açýsýndan önemli.6 ile 7 arasýnda çok fark yok.ikisi için gerekli duvar yýkýcý sayýsý ayný.
kýþla:8'de kalabilirsiniz.Ejderha ve pekka çok kullanýlan birimler deðil.Daha doðrusu maliyeti yüksek üretim süresi fazla.Kupa kasarken lazým olabilir.Ancak köy binasý 10 olduktan sonra düþünülebilir.
hava savunma:5 yada 6

Ben bu strateji ile 5 ayda köy binamý 4 gün sonra 9. seviye yapýyorum ve birimlerim size önerdiðim seviyede.

Eklemek istediðim bi taktik var iþinize yarar umarým.Diyelimki ordu kamplarýnýz dolu ve siz bi süre oynamayacaksýnýz.Oyundan çýkarken kýþlalarda alabildiðince duvar yýkýcýyý sýraya ekleyip yaklaþýk bi 520k iksiri koruma altýna almýþ olursunuz.Tabi kýþlanýza ve duvar yýkýcý maliyetine göre deðiþir.Ayný durum kamplar doluyken izbe kýþlada cadý üretmek için de geçerli.Yani en az yere en fazla iksir harcanacak þekilde düþünmeniz lazým.kapladýðý yer/iksir maliyeti oraný en düþük olan lazým.Bu oran 0,034 ile en düþük cadýdadýr.Ayný þekilde normal kýþlada ise 0,00057 ile duvar yýkýcýdadýr.

Düþüncemi bir örnekle açýklayacak olursam daha faydalý olacaðýný düþünüyorum.Örneðin köy binam 6. seviyedeyken ordu kamplarýný 5. seviyeden 6'ya çýkartýp her biri için 3 gün ve her biri için 750k iksir harcayýp toplamda 15 kiþilik artýþ saðlamak yerine köy binasýný 7. seviye yaptýktan sonra yeni açýlan 4. ordu kampýný 1. seviyeden 5. seviyeye 1 buçuk gün içinde toplamda 360k harcayarak 45 kiþilk bir artýþ saðladým.Ayný mantýðý savunma binalarý içinde yaptým.Ayrýca kupa kasma gibi derdim olmadýðý için köy binamý dýþarý koyuyorum ve kupa seviyemi 1000-1200 arasý tutuyorum.Bu arada sürekli 1250 kupa için savaþanlar olduðu için 10 tane okçuyla benden 5 kupa alýp gidiyor bana kalkan saðlýyor.10 saldýrýdan en fazla 2 tanesi ganimet için saldýrýyor.Buda zaten olaðan bi durum.Hiç ganimet çaldýrmasak saldrýma ihtiyacý olmaz böyle oluncada oyunun tadý kalmaz.O yüzden tüm birimleri yükseltmeden köy binasý yükselmez düþüncesine katýlmayýp aksine tam tersini düþünüyorum.Tüm birimleri yükselterek seviye atlamak zaman kaybýdýr.

« Son Düzenleme: 03 Ocak 2015, Cumartesi - 02:15 Gönderen: ugrtrkgvn56 »

En büyük savaþ,cahilliðe karþý yapýlan savaþtýr.

K.Atatürk

ugrtrkgvn56 'nin Mesajlarýný Beðenen 23 Kullanýcý: ibocoban (09 Nisan 2016, Cumartesi - 13:51), Akreq (22 Þubat 2016, Pazartesi - 15:56), Adrenalin2015 (16 Aðustos 2015, Pazar - 14:30), Thanatos12 (03 Mayýs 2015, Pazar - 08:14), cest (30 Ocak 2015, Cuma - 14:02), uabh34 (21 Ocak 2015, Çarþamba - 20:36), Recep Yusuf (04 Ocak 2015, Pazar - 16:09), cxcxcx1122 (13 Aralýk 2014, Cumartesi - 14:12), ultrAslanOzZzY (05 Aralýk 2014, Cuma - 13:51), Egecan09 (28 Ekim 2014, Salý - 18:29), billycim (14 Ekim 2014, Salý - 08:07), (11 Ekim 2014, Cumartesi - 00:03), Higgs (07 Eylül 2014, Pazar - 03:52), @rif (03 Eylül 2014, Çarþamba - 18:14), Turkoglumustafa (14 Aðustos 2014, Perþembe - 17:51), chAsEEr (27 Temmuz 2014, Pazar - 01:20), angelgame (18 Temmuz 2014, Cuma - 10:03), Supra44 (08 Temmuz 2014, Salý - 04:07), mahmut54 (05 Temmuz 2014, Cumartesi - 02:10), ifrit35 (01 Temmuz 2014, Salý - 08:35), LieLife (17 Haziran 2014, Salý - 19:14), Champion_GS (01 Haziran 2014, Pazar - 14:20), 4Maximus (18 Mayýs 2014, Pazar - 15:30)

Çevrimdýþý mtin.gven

• 19.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 55
  • Rep Puaný : 0
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 17 Mesajý Toplam
    33 Kere Beðenildi
  • COC Nick : Metin
Ynt: 0'dan 9'a kendi köy binamýn geliþim süreci...
« Yanýtla #1 : 17 Mayýs 2014, Cumartesi - 11:20 »
son cumlelerde duvar yýkýcý basmak gayet iyi bi fikir eyvallah deneyeceðim:))

mtin.gven 'nin Mesajlarýný Beðenen 3 Kullanýcý: BySonmeztr (01 Mayýs 2016, Pazar - 17:24), ultrAslanOzZzY (05 Aralýk 2014, Cuma - 13:51), Forget (19 Eylül 2014, Cuma - 11:02)

Çevrimdýþý ugrtrkgvn56

• 19.Seviye Üye
  • *
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 24 Mesajý Toplam
    57 Kere Beðenildi
« Yanýtla #2 : 17 Mayýs 2014, Cumartesi - 13:29 »
Hocam savaþa giderken iptal etmeyi unutma üretimleri Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap

K.Atatürk

ugrtrkgvn56 'nin Mesajlarýný Beðenen Kullanýcýlar: Forget (19 Eylül 2014, Cuma - 11:03)

Çevrimdýþý Celk273

• 17.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 50
  • Clash of Clans
  • 14 Mesajý Toplam
    23 Kere Beðenildi
  • COC Nick : P0pil1adam
  • Klaným : SON OSMANLILAR
« Yanýtla #3 : 17 Mayýs 2014, Cumartesi - 14:19 »
Sen bu oyunu cok yanlýþ anlamýþsn kardeþþ🙊

Celk273 'nin Mesajlarýný Beðenen 6 Kullanýcý: BySonmeztr (01 Mayýs 2016, Pazar - 17:24), PhyLLiS (13 Aðustos 2015, Perþembe - 14:23), Dorukhan (09 Mayýs 2015, Cumartesi - 22:00), ferhat46 (29 Nisan 2015, Çarþamba - 22:26), Speedyy (03 Ocak 2015, Cumartesi - 04:21), Forget (19 Eylül 2014, Cuma - 11:03)

Çevrimdýþý ugrtrkgvn56

• 19.Seviye Üye
  • *
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 24 Mesajý Toplam
    57 Kere Beðenildi
« Yanýtla #4 : 17 Mayýs 2014, Cumartesi - 14:38 »
Ben sadece oyunu kalýplara oturtmanýn yanlýþ olduðunu düþüyorum :)yükseltmeleri son seviye yapýp yükselsende zaten saldýrý alýyosun ve yine kupa ve ganimet kaybediyosun,ne deðiþti?

K.Atatürk

ugrtrkgvn56 'nin Mesajlarýný Beðenen Kullanýcýlar: Forget (19 Eylül 2014, Cuma - 11:03)

Çevrimdýþý Celk273

• 17.Seviye Üye
  • *
  • Clash of Clans
  • 14 Mesajý Toplam
    23 Kere Beðenildi
« Yanýtla #5 : 18 Mayýs 2014, Pazar - 02:27 »
Tamam þöyle düþün,6-7 duvarla 9 veya 10.köy seviyesine
Cýktýgýný ve savunmanýnda berbat oldgunu,ne zevk alýrsýn ne heyecan:) bu nedenle oyunu býrakan var ,duvar yapmadan gectihi ýcýn ya da savunmasýný yükseltmeden köy binasýný yükselttigi için? Oyunun mantýðý ,yaný parasýz oynayanlar ýcýn söylüyorm,oynun mantýgý fulleyerek gitmektir.

Celk273 'nin Mesajlarýný Beðenen Kullanýcýlar: Forget (19 Eylül 2014, Cuma - 11:03)

Çevrimdýþý ugrtrkgvn56

• 19.Seviye Üye
  • *
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 24 Mesajý Toplam
    57 Kere Beðenildi
« Yanýtla #6 : 18 Mayýs 2014, Pazar - 03:31 »
Linklerin Görülmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap
Tamam þöyle düþün,6-7 duvarla 9 veya 10.köy seviyesine
Cýktýgýný ve savunmanýnda berbat oldgunu,ne zevk alýrsýn ne heyecan:) bu nedenle oyunu býrakan var ,duvar yapmadan gectihi ýcýn ya da savunmasýný yükseltmeden köy binasýný yükselttigi için? Oyunun mantýðý ,yaný parasýz oynayanlar ýcýn söylüyorm,oynun mantýgý fulleyerek gitmektir.
Bence sen yazdýklarýmý yanlýþ yorumlamýþsýn :)Ben duvarý 6-7 de býrakýp th10 yapýn demedim ki.TH9'a çýkarken 6-7 de býrakýn dedim.Bunlarýda kafadan deðer yazmadým,sitede hangi duvar için kaç duvar yýkýcý lazým ona göre yorumladým.Eðer 8. seviye köyde duvarý da 8. seviye yaparsan 225 duvar var her biri için 500k altýn demek depolarý 19 kez fulleyip duvara harcamak demek.Bu bana mantýklý gelmiyor sen yükseltirsen saygý duyarým sadece.Ayrýca savunmayý berbat býrakýn demedim..Sen kalýba oturttuðun için oyunu 1-2 seviye düþük savunmayla köyü yükseltince sana göre berbat geliyor.Yazdýðým  savunma seviyelerini okumaný tavsiye ediyorum..Sen yazdýðým þu seviyeye berbat diyosan tamam ben bu oyunu bilmiyorum Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap

"altýn ve iksir toplayýcýlar:11
laboratuvar:6
havan:6 yada 7
top:9
okçu kulesi:9
duvarlar:6'da kalmanýz altýn açýsýndan önemli.6 ile 7 arasýnda çok fark yok.ikisi için gerekli duvar yýkýcý sayýsý ayný.
kýþla:8'de kalabilirsiniz.Ejderha ve pekka çok kullanýlan birimler deðil.Daha doðrusu maliyeti yüksek üretim süresi fazla.Kupa kasarken lazým olabilir.Ancak köy binasý 10 olduktan sonra düþünülebilir.
hava savunma:5 yada 6
"

Lütfen hangi seviye duvar için hangi duvar yýkýcý gerekli ona bi bak sonra duvarlarý yükseltirsin..
Ben 7. seviyeden 8. seviye yapýcam adam fazladan 1 tane duvar yýkýcý gönderip patlatacak benim o kadar uðraþým boþa gidecek.Bu yüzden duvarlar diðer yükseltmelerimi engellemeyecek þekilde arada altýn birikip harcayacak yer bulamazsam yaparým.Savunma ve binalarýn yükselmesi tamamlandýktan sonra tamamen duvarlara yönelirim.Bence olmasý gereken budur.Duvarlarý son seviye yapýp adamýn fazladan bi birimle benim tüm emeðimi ezmesi boþa zaman harcamýþlýk olur.

Edit:Ben bu düþüncemi 4. seviye duvar yýkýcý için yazdým.6. ve 7. seviye duvar için 2 tane 4. seviye duvar yýkýcý lazýmken 8. seviye duvar için 3 tane gerekiyor.Eðer adamýn elinde 5. seviye duvar yýkýcý varsa 6-7-8. seviye duvarlar için 2 tane duvar yýkýcý gerekiyor yani duvarýn seviyesi 6 da olsa 8 de olsa 2 tane 5. seviye duvar yýkýcý ile yýkýlýyor.Bimem anlatabildim mi..
« Son Düzenleme: 18 Mayýs 2014, Pazar - 04:02 Gönderen: ugrtrkgvn56 »

K.Atatürk

ugrtrkgvn56 'nin Mesajlarýný Beðenen 5 Kullanýcý: ultrAslanOzZzY (05 Aralýk 2014, Cuma - 13:52), Anar (18 Kasým 2014, Salý - 15:59), Forget (19 Eylül 2014, Cuma - 11:03), Maçkalý (31 Aðustos 2014, Pazar - 00:07), 4Maximus (18 Mayýs 2014, Pazar - 15:30)

Çevrimdýþý 4Maximus

• 2.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 5
  • Clash of Clans
  • 1 Mesajý Toplam
    2 Kere Beðenildi
  • COC Nick : Maximus
« Yanýtla #7 : 18 Mayýs 2014, Pazar - 15:30 »
Çok faydalý bi paylaþým olmuþ eline emeðine saðlýk kardeþ, söylediklerin gayet mantýklý.

4Maximus 'nin Mesajlarýný Beðenen 2 Kullanýcý: Anar (18 Kasým 2014, Salý - 15:59), Forget (19 Eylül 2014, Cuma - 11:03)

Çevrimdýþý ugrtrkgvn56

• 19.Seviye Üye
  • *
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 24 Mesajý Toplam
    57 Kere Beðenildi
« Yanýtla #8 : 18 Mayýs 2014, Pazar - 17:38 »
Rica ederim ;)Maksat farklý stratejilerin de var olduðunu göstermek.

K.Atatürk

ugrtrkgvn56 'nin Mesajlarýný Beðenen 3 Kullanýcý: Anar (18 Kasým 2014, Salý - 15:59), Forget (19 Eylül 2014, Cuma - 11:03), Maçkalý (31 Aðustos 2014, Pazar - 00:07)

Çevrimdýþý mtin.gven

• 19.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 55
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 17 Mesajý Toplam
    33 Kere Beðenildi
  • COC Nick : Metin
« Yanýtla #9 : 18 Mayýs 2014, Pazar - 18:43 »
Rica ederim ;)Maksat farklý stratejilerin de var olduðunu göstermek.
Aynen burada farklý düþünceler var bu oyun tek mantikla ilerlemez :-)

mtin.gven 'nin Mesajlarýný Beðenen 2 Kullanýcý: Anar (18 Kasým 2014, Salý - 15:59), Forget (19 Eylül 2014, Cuma - 11:03)

Çevrimdýþý Celk273

• 17.Seviye Üye
  • *
  • Clash of Clans
  • 14 Mesajý Toplam
    23 Kere Beðenildi
« Yanýtla #10 : 19 Mayýs 2014, Pazartesi - 00:31 »
Benim söylemek istediðim þey,8.köydeyken 8 yapmak dhaa mantýklý çünkü,8.köyde üst köylerden aldýgýn ganimey artýyor kendý seviyenden aldýgýn ganimet artýyor,köyün 9 .seviyedeykrm duvarlarýný 6 veya 7 de býrakmýþ oldgunu varsayarak konuþuyorm,ganimet bulman daha zorlaþacagý için 8 de 8 duvar yapman daha mantýklý,kime sorarsan sor bu oyunu farm oynayan kiiþiler senýn mantýksýz düþündgnü söyler,duvar için konuþuyorm yanlþ anlaþýlmasýn,he oyunu 2 3 ay oynayp býrakýcalsan duvarlarý yapmasanda olur aynen🙊🙊🙊

Celk273 'nin Mesajlarýný Beðenen 4 Kullanýcý: ahmetlefke (04 Þubat 2015, Çarþamba - 17:11), Speedyy (03 Ocak 2015, Cumartesi - 04:22), Anar (18 Kasým 2014, Salý - 15:59), Forget (19 Eylül 2014, Cuma - 11:03)

Çevrimdýþý ugrtrkgvn56

• 19.Seviye Üye
  • *
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 24 Mesajý Toplam
    57 Kere Beðenildi
« Yanýtla #11 : 19 Mayýs 2014, Pazartesi - 02:49 »
Benim söylemek istediðim þey,8.köydeyken 8 yapmak dhaa mantýklý çünkü,8.köyde üst köylerden aldýgýn ganimey artýyor kendý seviyenden aldýgýn ganimet artýyor,köyün 9 .seviyedeykrm duvarlarýný 6 veya 7 de býrakmýþ oldgunu varsayarak konuþuyorm,ganimet bulman daha zorlaþacagý için 8 de 8 duvar yapman daha mantýklý,kime sorarsan sor bu oyunu farm oynayan kiiþiler senýn mantýksýz düþündgnü söyler,duvar için konuþuyorm yanlþ anlaþýlmasýn,he oyunu 2 3 ay oynayp býrakýcalsan duvarlarý yapmasanda olur aynen🙊🙊🙊

Herkesin hayata bakýþý bir olmayacaðý gibi oyuna bakýþýda bir olmaz.Sen yükselttiðin duvarlarýn arkasýnda kalmýþsýn.Gerçek hayattan kopmuþsun anlaþýlan.Benim bu oyuna tüm yükseltmeleri yapýpta öyle yükseleyim diye ayýrabileceðim zamaným yok.Mantýklý ölçüde yükseltmelerimi yaparým,iþin matematiðini ve optimizasyonunu yaparým ona göre oynarým.Eðer oyuna ayýrabileceðim zamaným fazla olsa zaten fazla fazla altýn birikir ve illaki duvarý yükseltirim.Ama hafta içi akþam iþten geldikten sonra bu oyuna ayýrdýðým 1,2 saatle 5 ayda 8. seviyeye gelebilene helal olsun derim sadece.3 ay sonra býrakacak adam böyle bi konu açmaz zaten.Bunu anlamýþ olman gerekirdi.Neyse sen söylediklerime gözünü kapatýp öyle bakýyosun.Sana üstteki mesajýmda iþin matematiðini anlatan yorum yazdým ama anlamamýþsýn.

K.Atatürk

ugrtrkgvn56 'nin Mesajlarýný Beðenen 3 Kullanýcý: Anar (18 Kasým 2014, Salý - 15:59), Midas (17 Kasým 2014, Pazartesi - 21:18), Forget (19 Eylül 2014, Cuma - 11:03)