clashcon'dan beri update ile ilgili geliþmeleri, kafama takýldýkça takip ediyorum. son 4 gündür forumlarda, play store'da olanlarý okudukça baþým dehþet aðrýdý. bir sürü detay, bir sürü negatiflik, büyük bir kitlesel baþkaldýrý var. detaylar binlerce sayfa..ekonomist arkadaþlar, istatistikçiler, matematikçiler de sc'nin baþlattýðý bu baþaðrýsýna büyük katkýda bulunuyorlar (þaka yapmýyorum, ciddi ciddi adamlar olaya el atmýþ durumda). o yüzden ben kýsa kesiyorum. iþte olanlar:
haziran, 2015: softbank, 2013'ün son çeyreðinde %51 ile ortaðý olduðu sc'deki payýný %73'e çýkardý.
Linklerin Görülmesine Ýzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriþ Yapekim, 2015: clashcon zirvesi yapýldý ve "game changer update" müjdesi verildi.
aralýk, 2015:
ne bekleniyordu:
ne oldu:
sonuç: with this update, supercell is basically tellings its users to make the game a bigger part of their life if they want to continue making the same sort of progress. its users are saying, eh, no thanks.
(sc forumda Azazello13 nickli playerdan direk alýntý, türkçesi: bu update ile sc; oyuncularýna, basitçe, eðer ayný geliþime devam etmek istiyorlarsa, oyunu yaþantýlarýnýn büyük bir parçasý haline getirmelerini söylüyor, oyuncularý ise; eh, hayýr teþekkürler, diyor.)
trollerin yeni hedef olarak pbt ve %29'a odaklanmalarý da iþin kaymaðý oldu Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriþ Yappeki ne deðiþecek?: savunma bonusu getirilmesi, 1/3 ordu yüzdesi, lig bonuslarý, kalkan þartlarý ve pbt sisteminde düzeltme baþta gelen istekler. saatler önce, sc forumda, airserver'ýn sorusuna yanýt veren forum moderatörü LachNessMeownster, sc developerlarýn, oyuncularýn þikayetlerini ve deðiþim isteklerini dinlediklerini ve 1 hafta içinde açýklama yapýlmasýný beklediðini yazdý. tüm isteklere yanýt verilip verilmeyeceði ilgili bir ipucu yok fakat ilk aþamada özellikle pbt ve kalkanýn birleþerek yarattýðý sorun yüzünden oyuncularýn istedikleri zaman online olamamalarýný düzeltecek görünüyorlar. savunma bonusu da developer jonas'ýn "düþünüyoruz ama henüz erken" olarak açýkladýðý muhtemel düzenlemelerden. 2 günde sonuçlanmasýný beklemeyin elbette. loot ile ilgili sýkýntý ise, ortalýk yatýþtýktan ve genel veriler toplandýktan sonra deðerlendirilmesi öngörülen bir diðer konu. liste halinde þikayetleri ve moderatör yanýtlarýný orjinal halinde okumak isteyenler için: Linklerin Görülmesine Ýzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriþ Yapson yorum: sc bu update'i 20 seneyi göz önüne alarak, ne kadar erken düzeltirsek o kadar iyi diyerek yaptýðýný iddia etse de..bir oyuncunun dediði gibi: nokia'yý hatýrlayanýnýz var mý? Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriþ Yapson durum: youtuberlar helsinki'de. galadon yuvarlak tweetler atýyor. ona göre sezon sona ermeden binlerce oyuncu legend lige çýkmýþ olacak. katýlýyorum. herneyse, chiefpat ise 2 hafta içinde sc'nin dengelerde deðiþiklik ve pbt'de düzeltme yapmasýný beklediðini çünkü oyunun bu þekilde yürümediðinin açýk olarak görüldüðünü söylüyor.