Gönderen Konu: 0'dan 9'a kendi köy binamýn geliþim süreci...  (Okunma sayýsý 96565 defa)

Çevrimdýþý Celk273

• 17.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 50
  • Rep Puaný : 0
  • Clash of Clans
  • 14 Mesajý Toplam
    23 Kere Beðenildi
  • COC Nick : P0pil1adam
  • Klaným : SON OSMANLILAR
Ynt: 0'dan 9'a kendi köy binamýn geliþim süreci...
« Yanýtla #12 : 19 Mayýs 2014, Pazartesi - 03:41 »
Tamam sen haklýsýn ben anlamadým:)

Celk273 'nin Mesajlarýný Beðenen 2 Kullanýcý: Anar (18 Kasým 2014, Salý - 15:59), Forget (19 Eylül 2014, Cuma - 11:03)

Çevrimdýþý beastmaster

• 26.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 83
  • Rep Puaný : 3
  • Clash of Clans
  • 19 Mesajý Toplam
    43 Kere Beðenildi
  • COC Nick : ismail
  • Klaným : 1923TÜRK-1923TÜRK5
« Yanýtla #13 : 26 Mayýs 2014, Pazartesi - 21:04 »
Eline saðlýk güzel ve faydalý olacaðýný düþündüðüm bir konu olmuþ. Bir noktaya kadar büyük oranda ayný yolu izlemiþiz zaten ikimiz de. Ben de 7 seviyeye kadar senin yazdýðýn yoldan gitmiþtim. Hele ki 6. seviyede vakit kaybetmemek gerekli olduðu fikrine tamamen katýlýyorum. Ben 7. seviyeye gelmemiþtim daha 3. iþçiyi aldýðýmda ve 1250 ile almadým. Diðer görevler ve etraftan toplananlar ile almýþtým. 4. iþçiyi 7 seviyenin sonlarýna doðru x topu cehennem kulesi vs görevler ve 1250 nin katkýsýyla almýþtým. Eðer ki taþlarý boþyere harcamazsanýz bu þekilde sizin kolaylýkla alabileceðinizi düþünüyorum. Ama 7 seviyeden sonra izlediðimiz yollar ve benim önereceðim yollar deðiþkenlik gösteriyor.

Ben 7. seviyeden itibaren artýk savunmalarýn tamamen son seviyeye çýkarýlarak adým adým ilerlenmesi taraftarýyým þahsen. Eninde sonunda bu savunmalarýn ve binalarýn yükseltilmesi gerekiyor zaten yani yükselteceðiz. Bu seviyeler güzel ganimetlerin olduðu seviyeler oluyor. 8 ve 9 da dahil buna. Yükseltmeyerek maliyetleri üst üste bindirmek ileriki seviyelerde yük olmaktan baþka birþey olmuyor. Yükseltmeden gelenlerde genellikle bunu gördüm ben.

Belki alt seviyelerde savunmalar yükselmese pek farketmiyor ama ileride bina yükseltmeleri için maliyetler artýyor ve depolarda muhakkak biriktirmek gerekiyor yükseltebilmek için. Savunmalarýn yeterli olmadýðý zaman da depolarýný saldýrýlarda büyük oranda kaptýrmak insanýn canýný sýkýyor açýkçasý. Bu nedenle 7. seviye itibariyle savunmalarý tamamen yükselterek seviye atlamak önemli oluyor.

Ha bunu derken de duvar konusunda sana nispeten hak vermiyor deðilim. Yani duvar için hususi zaman harcamamak ev iþçileri sýrf duvar yapmak için boþ yatýrmamak gerekiyor . Þahsen kendi adýma konuþacak olursam 7. seviyede ana binayý yükseltmeye yakýn baþlamýþtým ve 8 olana kadar surlarýmýn hepsini mor (7 seviye) yapmýþtým. 8. seviye bina ile birlikte surlara dokunmak için pek bir vaktim olmadý genellikle binalarla ilgilendim ki bu seviye biraz uzun sürecektir bina geliþtirme sürelerinin uzamasý ve birçok savunmanýn iki seviye birden geliþtirilmesi sebebiyle. Bunlarla uðraþýrken belki 25 suru bile ancak çekebilmiþtim kara kuru kafa (8 seviye) sura.

9 un son bölümleriyle birlikte kupa kasarak ustaya çýktým ve 5. iþçiyi de alabildim. Ana binayý yükseltirken son seviyeye gelmesini beklemediðim tek savunma birimi teslalardý. Doðal olarak da TH10 seviye yapmadan evvel TH9 un son bölümü tamamen teslalarý yükseltmeye kaldý benim geliþimimde.  Bir bakýma benim için iyi de oldu. Nitekim teslalarýn maliyeti az ve süresi uzun olduðu için onlarýn geliþmesini sürekli erteledim ama TH10 olmadan evvel de yapmak istemiþtim. Bu dönemde onlarý geliþtirirken geçen süre içerisinde kalan surlarýmý da (TH8 de geliþtirdiðim 25 tanesi haricinde kalanlarý. Çünkü sonrasýnda hiç sur yükseltememiþtim) 8 seviye kara kuru kafaya çektim hatta üzerine de bir 60 tanesi kadarýný 9. seviyeye çekebildim ve þu günlerde TH10 olmama birkaç günlük vakit kaldý.

Kýsacasý surlarý yükseltmek için iþçileri boþta yatýrmayarak altýnlarý harcayacak yer bulunamadýðý takdirde yüseltme fikrine katýlmakla birlikte savunmalarýn da ana bina seviyesinin izin verdiði ölçüde son seviyeye çekilmesi fikrini benimsiyorum.

beastmaster 'nin Mesajlarýný Beðenen 5 Kullanýcý: gold_star (09 Mart 2015, Pazartesi - 09:05), Musti3418 (07 Aralýk 2014, Pazar - 23:14), Anar (18 Kasým 2014, Salý - 15:59), Forget (19 Eylül 2014, Cuma - 11:03), ifrit35 (01 Temmuz 2014, Salý - 08:37)

Çevrimdýþý GamexMert

• 37.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 127
  • Durumum:
  • Gamex ;) Hedef: 1923TÜRK
  • 10 Mesajý Toplam
    14 Kere Beðenildi
  • COC Nick : Gamex
  • Klaným : Vizkozite
« Yanýtla #14 : 01 Haziran 2014, Pazar - 03:01 »
Teþekkürler

Linklerin Görülmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap

GamexMert 'nin Mesajlarýný Beðenen 2 Kullanýcý: Anar (18 Kasým 2014, Salý - 15:59), Forget (19 Eylül 2014, Cuma - 11:03)

Çevrimdýþý ugrtrkgvn56

• 19.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 54
  • Rep Puaný : 7
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 24 Mesajý Toplam
    57 Kere Beðenildi
  • COC Nick : ugrtrkgvn56/ugrtrkgvn/ugrtrkgvn568/ugurt56
« Yanýtla #15 : 01 Haziran 2014, Pazar - 13:59 »
Eline saðlýk güzel ve faydalý olacaðýný düþündüðüm bir konu olmuþ. Bir noktaya kadar büyük oranda ayný yolu izlemiþiz zaten ikimiz de. Ben de 7 seviyeye kadar senin yazdýðýn yoldan gitmiþtim. Hele ki 6. seviyede vakit kaybetmemek gerekli olduðu fikrine tamamen katýlýyorum. Ben 7. seviyeye gelmemiþtim daha 3. iþçiyi aldýðýmda ve 1250 ile almadým. Diðer görevler ve etraftan toplananlar ile almýþtým. 4. iþçiyi 7 seviyenin sonlarýna doðru x topu cehennem kulesi vs görevler ve 1250 nin katkýsýyla almýþtým. Eðer ki taþlarý boþyere harcamazsanýz bu þekilde sizin kolaylýkla alabileceðinizi düþünüyorum. Ama 7 seviyeden sonra izlediðimiz yollar ve benim önereceðim yollar deðiþkenlik gösteriyor.

Ben 7. seviyeden itibaren artýk savunmalarýn tamamen son seviyeye çýkarýlarak adým adým ilerlenmesi taraftarýyým þahsen. Eninde sonunda bu savunmalarýn ve binalarýn yükseltilmesi gerekiyor zaten yani yükselteceðiz. Bu seviyeler güzel ganimetlerin olduðu seviyeler oluyor. 8 ve 9 da dahil buna. Yükseltmeyerek maliyetleri üst üste bindirmek ileriki seviyelerde yük olmaktan baþka birþey olmuyor. Yükseltmeden gelenlerde genellikle bunu gördüm ben.

Belki alt seviyelerde savunmalar yükselmese pek farketmiyor ama ileride bina yükseltmeleri için maliyetler artýyor ve depolarda muhakkak biriktirmek gerekiyor yükseltebilmek için. Savunmalarýn yeterli olmadýðý zaman da depolarýný saldýrýlarda büyük oranda kaptýrmak insanýn canýný sýkýyor açýkçasý. Bu nedenle 7. seviye itibariyle savunmalarý tamamen yükselterek seviye atlamak önemli oluyor.

Ha bunu derken de duvar konusunda sana nispeten hak vermiyor deðilim. Yani duvar için hususi zaman harcamamak ev iþçileri sýrf duvar yapmak için boþ yatýrmamak gerekiyor . Þahsen kendi adýma konuþacak olursam 7. seviyede ana binayý yükseltmeye yakýn baþlamýþtým ve 8 olana kadar surlarýmýn hepsini mor (7 seviye) yapmýþtým. 8. seviye bina ile birlikte surlara dokunmak için pek bir vaktim olmadý genellikle binalarla ilgilendim ki bu seviye biraz uzun sürecektir bina geliþtirme sürelerinin uzamasý ve birçok savunmanýn iki seviye birden geliþtirilmesi sebebiyle. Bunlarla uðraþýrken belki 25 suru bile ancak çekebilmiþtim kara kuru kafa (8 seviye) sura.

9 un son bölümleriyle birlikte kupa kasarak ustaya çýktým ve 5. iþçiyi de alabildim. Ana binayý yükseltirken son seviyeye gelmesini beklemediðim tek savunma birimi teslalardý. Doðal olarak da TH10 seviye yapmadan evvel TH9 un son bölümü tamamen teslalarý yükseltmeye kaldý benim geliþimimde.  Bir bakýma benim için iyi de oldu. Nitekim teslalarýn maliyeti az ve süresi uzun olduðu için onlarýn geliþmesini sürekli erteledim ama TH10 olmadan evvel de yapmak istemiþtim. Bu dönemde onlarý geliþtirirken geçen süre içerisinde kalan surlarýmý da (TH8 de geliþtirdiðim 25 tanesi haricinde kalanlarý. Çünkü sonrasýnda hiç sur yükseltememiþtim) 8 seviye kara kuru kafaya çektim hatta üzerine de bir 60 tanesi kadarýný 9. seviyeye çekebildim ve þu günlerde TH10 olmama birkaç günlük vakit kaldý.

Kýsacasý surlarý yükseltmek için iþçileri boþta yatýrmayarak altýnlarý harcayacak yer bulunamadýðý takdirde yüseltme fikrine katýlmakla birlikte savunmalarýn da ana bina seviyesinin izin verdiði ölçüde son seviyeye çekilmesi fikrini benimsiyorum.

Güzel tavsiyeler vermiþsin teþekkür ederim.Dediðin gibi ganimetleri korumak için savunmanýn yüksek olmasý lazým.Benim düþüncemde savunmanýn vurucu gücünü arttýkmaktansa önce sayýsýný arttýrýp sonra yükseltmeyi tercih ettim.Ama senin söylediðinde mantýklý geliyor 7. seviye sonrasý için..Ben 8. seviyeyi kara iksir sondasý için açtým özellikle 9. seviyeyide 2. kara iksir sondasý ve okçu kraliçe için.Yaptýðýn savaþlarda inanýlmaz bi etkisi oluyor çünkü.2,3 duvar geriden savunma binalarýna saldýrabiliyor.

Yeni baþlayacak arkadaþlar için güzel tavsiyeler oldu artýk herkes kendi stratejisine göre bi yol seçecektir.

En büyük savaþ,cahilliðe karþý yapýlan savaþtýr.

K.Atatürk

Çevrimdýþý ifrit35

• 7.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 20
  • Clash of Clans
  • 1 Mesajý Toplam
    2 Kere Beðenildi
  • COC Nick : EmTP35
« Yanýtla #16 : 17 Haziran 2014, Salý - 15:44 »
Bence müthiþ bir konu olmuþ sabitlense sebebini sormazlar çünkü herþey açýk ve net. Beatmaster da çok mantýklý açýklamalarda bulunmuþ. Faydalý bilgileriniz için teþekkürler.

Game Center : Ahm35

Çevrimdýþý LieLife

• Civil Engineer
  • 86.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 766
  • Durumum:
  • Mühendislik aþktýr.
  • 150 Mesajý Toplam
    192 Kere Beðenildi
  • COC Nick : SlimShady
  • Klaným : Yüksek Gerilim
« Yanýtla #17 : 17 Haziran 2014, Salý - 19:14 »
Bu yararlý konu için teþekkürler. Konu sabit.

Ölüm varmýþ korku varmýþ,
Bu dünyanýn sonu varmýþ
Benim için yokluk tasa,
Kalbimde sen yaþadýkça.

LieLife 'nin Mesajlarýný Beðenen 2 Kullanýcý: ugrtrkgvn56 (13 Temmuz 2014, Pazar - 00:05), ifrit35 (19 Haziran 2014, Perþembe - 12:45)

Çevrimdýþý furkan09x

• 1.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 1
  • Clash of Clans
  • COC Nick : Cyper
« Yanýtla #18 : 27 Haziran 2014, Cuma - 17:27 »
Teþekkürler burada yazdýðýnýz taktikleri izlemeye çalýþýp köyümü geliþtirmeye çalýþacaðým þu an köy binam 7 ama olsun geç olsun güç olmasýn .

Çevrimdýþý ugrtrkgvn56

• 19.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 54
  • Durumum:
  • Clash of Clans
  • 24 Mesajý Toplam
    57 Kere Beðenildi
  • COC Nick : ugrtrkgvn56/ugrtrkgvn/ugrtrkgvn568/ugurt56
« Yanýtla #19 : 29 Haziran 2014, Pazar - 22:18 »
Ýlginize teþekkür ederim arkadaþlar..

En büyük savaþ,cahilliðe karþý yapýlan savaþtýr.

K.Atatürk

Çevrimdýþý zafermergan

• 4.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 11
  • Clash of Clans
  • 4 Mesajý Toplam
    5 Kere Beðenildi
  • COC Nick : zafer
  • Klaným : bonzai
« Yanýtla #20 : 10 Temmuz 2014, Perþembe - 15:39 »
Benim söylemek istediðim þey,8.köydeyken 8 yapmak dhaa mantýklý çünkü,8.köyde üst köylerden aldýgýn ganimey artýyor kendý seviyenden aldýgýn ganimet artýyor,köyün 9 .seviyedeykrm duvarlarýný 6 veya 7 de býrakmýþ oldgunu varsayarak konuþuyorm,ganimet bulman daha zorlaþacagý için 8 de 8 duvar yapman daha mantýklý,kime sorarsan sor bu oyunu farm oynayan kiiþiler senýn mantýksýz düþündgnü söyler,duvar için konuþuyorm yanlþ anlaþýlmasýn,he oyunu 2 3 ay oynayp býrakýcalsan duvarlarý yapmasanda olur aynen🙊🙊🙊

Oyunu tam 2 yýldýr oynuyorum köy binam th 10 duvarlarým 6-7 6 olanlar daha fazla ortalama 2300-2500 kupadayým herzaman bi hafta içinde 1- yada 2 kiþiden fazla %50 nin üzerine çýkan olmadý bu güne kadar toplar 10 okçular 9 havan 6 büyücü 6 hava savunmasý 5 x toplarý 1 cehennem kuleleri 1. Seviye sen bu oyunu hangi galakside oynuyorsun onu bilmiyorumda iyini savunma düþersen 30 tane 5. Seviye domuz veya 1. Seviye 2 golem 12 cadýda salsalar yüzde 50 nin üzerine çýkamýyorlar arkadaþým kafanýzda kalýplaþmýs köy seviyesi yüksek olunca ganimet yok iþte erkenden yükseltmiþ köy çöp olmuþ KAÇ DEFA yükselttinde biliyorsun ben th 9 yaptýðýmda duvarlarým 5. Seviyeyi hiç bi zararýnýzda görmedim

Bide hani diyosunuzya ben 8. Seviyeyim 10. Seviye duvarý zayýf biri gelirse bol ganimet alýrým diye adamýn savunmasý eksik deðilse misal
Sen o Bahsettiðin 8. Seviye duvarlý Köyünle benim köyü yüzde 50 yýk sana vericim köyü arkadaþým þu örümcekkafalýlýktan kurtulun biraz
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2014, Perþembe - 15:44 Gönderen: zafermergan »

zafermergan 'nin Mesajlarýný Beðenen Kullanýcýlar: ugrtrkgvn56 (11 Temmuz 2014, Cuma - 01:03)

Çevrimdýþý beastmaster

• 26.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 83
  • Rep Puaný : 3
  • Clash of Clans
  • 19 Mesajý Toplam
    43 Kere Beðenildi
  • COC Nick : ismail
  • Klaným : 1923TÜRK-1923TÜRK5
« Yanýtla #21 : 12 Temmuz 2014, Cumartesi - 18:23 »
Benim söylemek istediðim þey,8.köydeyken 8 yapmak dhaa mantýklý çünkü,8.köyde üst köylerden aldýgýn ganimey artýyor kendý seviyenden aldýgýn ganimet artýyor,köyün 9 .seviyedeykrm duvarlarýný 6 veya 7 de býrakmýþ oldgunu varsayarak konuþuyorm,ganimet bulman daha zorlaþacagý için 8 de 8 duvar yapman daha mantýklý,kime sorarsan sor bu oyunu farm oynayan kiiþiler senýn mantýksýz düþündgnü söyler,duvar için konuþuyorm yanlþ anlaþýlmasýn,he oyunu 2 3 ay oynayp býrakýcalsan duvarlarý yapmasanda olur aynen🙊🙊🙊

Oyunu tam 2 yýldýr oynuyorum köy binam th 10 duvarlarým 6-7 6 olanlar daha fazla ortalama 2300-2500 kupadayým herzaman bi hafta içinde 1- yada 2 kiþiden fazla %50 nin üzerine çýkan olmadý bu güne kadar toplar 10 okçular 9 havan 6 büyücü 6 hava savunmasý 5 x toplarý 1 cehennem kuleleri 1. Seviye sen bu oyunu hangi galakside oynuyorsun onu bilmiyorumda iyini savunma düþersen 30 tane 5. Seviye domuz veya 1. Seviye 2 golem 12 cadýda salsalar yüzde 50 nin üzerine çýkamýyorlar arkadaþým kafanýzda kalýplaþmýs köy seviyesi yüksek olunca ganimet yok iþte erkenden yükseltmiþ köy çöp olmuþ KAÇ DEFA yükselttinde biliyorsun ben th 9 yaptýðýmda duvarlarým 5. Seviyeyi hiç bi zararýnýzda görmedim

Bide hani diyosunuzya ben 8. Seviyeyim 10. Seviye duvarý zayýf biri gelirse bol ganimet alýrým diye adamýn savunmasý eksik deðilse misal
Sen o Bahsettiðin 8. Seviye duvarlý Köyünle benim köyü yüzde 50 yýk sana vericim köyü arkadaþým þu örümcekkafalýlýktan kurtulun biraz

Þurda insanlar fikir alýþveriþinde bulunmak için adabýyla usturubuyla yazýyorlarken senin gelip buraya bu þekilde hitap ederek yazman hoþ deðil bunu bi belirterek baþlayayým da sonra arada kaynamasýn. Burasý bir fikir platformudur ve her ne isterse ne düþünüyorsa yazmakta özgürdür. Gelip de buraya örümcek kafalý vb. þekilde hitaplarla yazarak katýlacaksan lütfen daha dikkatli ol açýkçasý konuþma þeklin beni rahatsýz etti.

Sonraki meselelere gelirsek eðer yardýmcý olmak için kendi fikrini sunmuþ arkadaþ ki benim görüþüm de o doðrultuda. Ýlla duvar kasmak zaten bana da mantýklý gelmiyor. Elinde ganimet varken fazladan iþçilerin de müsaitse zaman içinde duvar kasmak daha iyi hem de sýkmýyor duvar kasacaðým diye oynayanlarý bu yöntem. Nasýlsa bu duvarlar yükseltilecek ve bunun da ganimetin bol olduðu zamanda yapýlmasý fikri bana daha makbul geliyor (bunu söylerken ben duvarlarýmý 9'da ancak 8'e yükselttim).

10 seviye binam var ve savunmalarýmýn bir kýsmý fullendi bile duvarlarýmda 8 aðýrlýklý olmak üzere bir kýsmýnda 9 sv de bulunmakta. Düzenim de gayet saðlamdýr. Ben bu halde %50 lerde nadir de olsa kaptýrýyorken senin tarif ettiðin köyde kaptýrmaman da zor (gerçi haftada birkaç demiþsin orasýný atlamýsým).

Ýþin özü kendi fikrimdir kimseyi baðlamaz ama benim duvar konusundaki önerim iþçileri beklerken ganimet biriktirme aþamasýnda fazladan doldurabilirseniz depolarý yaðma çok yapabilirseniz, fazlalýk kýsýmla duvar kasmaya bakýn. Aksi halde bütün inþaatlarý durdurarak duvar kasmak pek etkili bir yöntem deðil aksine insaný çileden de çýkarmasý mümkün. Þahsen ben 9. seviyenin sonunda bu þekilde 7 olan surlarýmý tamamen 8 yaptým hatta bir kýsmýný da 9 a çýkardým. Denenmiþ etkili bir yöntem olarak tavsiye ederim rahatlýkla

beastmaster 'nin Mesajlarýný Beðenen 3 Kullanýcý: Celk273 (17 Temmuz 2014, Perþembe - 11:51), ifrit35 (13 Temmuz 2014, Pazar - 01:14), ugrtrkgvn56 (13 Temmuz 2014, Pazar - 00:04)

Çevrimdýþý LeafLook

• 1923TÜRK
  • 98.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 1230
  • Rep Puaný : 15
  • Durumum:
  • 1923TÜRK Ailesi
  • 265 Mesajý Toplam
    342 Kere Beðenildi
  • COC Nick : Nazým
« Yanýtla #22 : 15 Temmuz 2014, Salý - 15:09 »
ellerine kollarýna saðlýk kardeþ çok iyi bir anlatým olmuþ
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2014, Salý - 15:39 Gönderen: LieLife »

Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap
Sen cevaplarý ezberliyorsun ama hayat asla ayný soruyu tekrarlamaz.

Çevrimdýþý Killer1453

• 62.Seviye Üye
  • *
  • Ýleti: 337
  • Rep Puaný : 5
  • Durumum:
  • 1907
  • 53 Mesajý Toplam
    56 Kere Beðenildi
  • COC Nick : Killer1453
« Yanýtla #23 : 15 Temmuz 2014, Salý - 16:54 »
Bu kadar uzun yazmaya gerek yoktu bence Resimlerin Görüntülenmesine Ýzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriþ Yap Her þeyi max yap köy binaný yükselt... Bu oyun böyle ilerler.